Starenje tkiva iznimno je složen proces i nastaje kao neizbježna lančana reakcija: sve dermo- epidermalne strukture, bilo da su stanične ili pak vlaknaste  i unutarnje biokemijske sastavnice kako derme tako i epiderme stradavaju, mijenjaju se, pucaju te ponekad nestaju.
Na primjer, u dobi između 20 i 80 godina, broj dermalnih broblasta, stanica koje proizvode kolagen i elastin, u dermi se smanjuje na polovinu.

Biologique Recherche svoju cjelovitu strategiju njege kože temelji na tijesnim odnosima između derme i epiderme, dva zasebna sloja koja su u stalnoj vezi. Pretpostavka je da se regeneracijsko djelovanje na gornjem sloju kože (epiderma i stratum corneum) složenom interakcijom staničnih signala koji se probijaju kroz te slojeve može proširiti do najdubljih područja funkcionalne cjeline koju nazivamo kožom.

METODA MICRO-PUNCTURE LAB©

Njega kože Biologique Recherche uvodi novu dimenziju u kozmetičku tehniku mikro- punkture. Kozmetički terapeuti sada na raspolaganju imaju novi vrlo aktivan funkcionalni instrument koji s velikom preciznošću djeluje na dermo-epidermalnu razmjenu te pojačava rezultate drugih Biologique Recherche tehnika.

Neposredni rezultati ove metode temelje se na dvije ključne vrste aktivnosti:

1. Tehnika namjerno izazvane upalne reakcije:

Metoda Micro-Puncture Lab© temelji se na sposobnosti epiderme da se samostalno rege- nerira kada bude stimulirana. Naime, mikroperforacije iglama, koje uzrokuju manje epi- dermalne upale, pomažu u pokretanju faze obnove nakon upalne faze. Postupak popravka obuhvaća različite tipove stanica koje obnavljaju »oštećeno« kožno tkivo. Posljedica toga je proizvodnja vlakana, zajedno s poboljšanom epidermom te dermalnim i epidermalnim međustaničnim cementom.

Kada dođe do mikroperforacije, neutro li (iz obitelji bijelih krvnih stanica) otpuštaju čim- benike rasta koji stimuliraju aktivnost broblasta. Kada su stimulirani, broblasti proizvode kolagen, elastin i glikozaminoglikane (uključujući i hijaluronsku kiselinu). Ove su tvari prisutne u dermo-epidermalnom spoju. Sinteza kolagena, elastina i glikozaminoglikana pomaže u stvaranju gušćeg epidermalnog tkiva.

Rezultat: koža je pro njenija, borice i bore su izravnane, a kožne nepravilnosti, kao što su ožiljci, ublažene su.

2. Poboljšanje selektivne propusnosti epiderme u odnosu na biološki aktivne tvari:

Istodobno s ovom tehnikom, na epidermu se nanosi koktel biološki učinkovitih super- aktivnih tvari kao što su regenerativni peptidi, poli-vitaminski kompleksi, Q koenzim, esencijalne aminokiseline i ostale molekule s regeneracijskim djelovanjem, što zajedno s mikro-punkturom udvostručuje neposredni i dugotrajni učinak epidermalnog obnavljanja.

PREDNOSTI

Ova se metoda temelji na površinskim mikrostimulacijama na dubinu od 0,25 mm u kožu (cilja se strogo intraepidermalna zona bez rizika od krvarenja). Mogu je koristiti posebno osposobljeni i kvali cirani kozmetičari u mnogim zemljama.
Tehnika je gotovo bezbolna. Koriste se sterilne igle samo za jedno upotrebu. Učinci koji se postižu su stimulacija intra-dermalne proizvodnje kolagena i povećana propusnost za Cocktail d’Actifs Régénérants.

Za razliku od mezoterapijskog valjka, Micro-Puncture Lab© ne podiže epidermu i stoga ne uzrokuje ozljede. Osim toga, površina primjene igala s promjerom oko 1 cm znatno je točnija od valjka, te pruža ciljane i potpuno kontrolirane rezultate.
Intra-dermalne igle od 2 mm, namijenjene isključivo liječnicima, mogu se prilagoditi za upo- trebu s Micro-Puncture Lab©.

DJELOVANJE / REZULTATI

1. Revitalizira epidermu oslobađanjem dodatnih esencijalnih aktivnih sastojaka.
2. Posvjetljava ten.
3. Potiče popravak tkiva i reaktivira proces proizvodnje vlakana zahvaljujući njihovoj visokoj koncentraciji u epidermalnim i dermalnim citokinima, s korektivnim djelovanjem na bore i borice.
4. Zaglađuje i popunjava epidermu.
5. Pomaže smanjiti opuštanje kože zbog preranog procesa starenja.
6. Općenito poboljšava čvrstoću.
7. Ovaj intenzivni tretman pomaže u borbi protiv znakova preranog starenja kože.
8. Koža je bolje hidratizirana i vraća joj se elastičnost i glatkoća.
9. Vidljivi rezultati nakon prvog postupka. Kumulativni učinak sa svakim dodatnim postupkom.
10. Očito poboljšanje kvalitete kože: na hidratiziranoj koži primjetan je veći tonus.
11. Ten je blistaviji i ujednačen, opuštena koža ostavlja dojam da je punija, restrukturiranai zategnuta.
12. Koža izgleda »popunjenija«, lice je pomlađeno i izgleda manje umorno.
13.Rezultati su posve prirodni, bez neprirodnog ili usiljenog izgleda.

Za sve informacije o proizvodima te tretmanima Biologique Recherche možete posjetiti njihovu službenu web stranicu ili ih kontaktirati putem službenog Instagram profila.