Micro concealing najlakši je put do instant izgleda savršene kože

Kako postići izgled savršenog tena i sve to bez dva sloja pudera i bez prevelike muke?
Ako imate problema s pokojom aknom, crvenilom, depigmentacijom ili malim nesavršenstvima na koži, onda je ovo najbrži i najlakši način za prikrivanje istih.
Tehnika koju zagovaraju Mario Dedivanovic, make up artist Kim Kardashian, te Valeria Ferreria, La Merova vizažistica, na koži djeluje potpuno prirodno.

Prvi korak ujedno je i najvažniji – trebat će vam super tanak kist, debljine igle. Iako vam se ovo možda čini kao nešto što možete preskočiti – učinak nikada neće biti isti ako probate nanijeti korektor prstima. Nabavite kist koji se koristi za nanošenje tuša za oči i već ste riješili 50% posla.

Drugi korak je odabir idealne nijanse korektora. Kako ćete ga nanositi na vrlo male dijelove lica, a ukupni look mora ostavljati dojam prirodnosti, kao da nemate ništa na licu, izrazito je bitno da odabrani korektor bude u istoj nijansi vaše kože. Isprobajte ga na dnevnom svjetlu. Ako baš nikako ne možete pronaći idealnu nijansu, bolje je uzeti malo svjetliji nego tamniji korektor.

Treći korak je nanošenje korektora na određena mjesta na licu koja želite prikriti. Trebat će vam najmanja moguća količina korektora u koju ćete umočiti kist. Kist primite za sam kraj kako bi vam ruka bila što udaljenija od lica. Nije poanta napraviti točku korektora na licu, već mekanim, nježnim pokretom lagano razmazati korektor po željenom mjestu. Za kraj možete lagano prstom utapkati korektor.