Makeup trikovi za postizanje savršenih obrva

Pune, guste i pomalo neuredne obrve su apsolutni must have, ne samo ove, nego svake sezone. Onima koji su prirodno blagoslovljeni upravo takvima, neće biti jasno otkud cijela fama oko obrvi, dok oni koji imaju tanke obrve, shvaćaju važnost njihovog dobrog izgleda jer čine okvir lice. Na svu sreću, beauty industrija pobrinula se da baš svi mogu imati savršene obrve te je servirala pregršt proizvoda pomoću kojih ih se može dovesti u ured, bez obzira na to jesu li prirodno deblje ili tanje.

Savršen par obrva može u trenu transformirati lice, uokviriti oči i poboljšati strukturnu definiciju. Bez obzira jesu li rijetke, pune ili divlje, uz pravilan makeup sve obrve mogu izgledati dobro. Obrve su dominantan dio lica koji bi uvijek trebao izgledati uredno i biti “na mjestu”, a ovo su mali trikovi za postizanje najboljih obrva.

Ne podliježite trendovima, ali kreirajte teksturu

Iako guste i pune obrve jesu in, ako ih ne možete postići – nema veze! Možda vašem obliku lica i stilu bolje pristaju tanje obrve. Naime, uvijek će najbolje izgledati obrve koje prate prirodan oblik. Naravno, popuniti ih olovkom ili, pak, tušem za obrve uvijek je korisno,  ali pripazite da ne pretjerate i da obrve ne izgledaju umjetno i nacrtano. Ravna crta i strogi oblik iscrtan olovkom nikome ne stoji. Olovke su dobre za strukturirani oblik obrva i popunjavanje praznina pa ih nanosite izrazito laganim pokretima ruke u smjeru rasta obrva, dok će gel proizvodima možete postići lagano obojene obrve jer će se njihov pigment hvatati isključivo za pojedinu dlačicu.

Popunite obrve

Ako imate rijetke obrve ili na određenim mjestima vidno nedostaje dlačica, a niste sigurni ili vješti s popunjavanjem praznina – koristite maskaru za obrve. Za razliku od maskare za trepavice koja se koristi od korijena prema vrhu trepavica, maskara za obrve može se koristiti u svim smjerovima. Mala tajna vizažista je da se maskara nanosi u suprotnom smjeru od rasta obrva, a nakon toga u smjeru rasta. Iščetkajte obrve nekoliko puta kako biste u potpunosti utjecali na to u kojem smjeru ide svaka dlačica te ih namjestite tako da upotpune praznine. Ne zaboravite otkloniti višak pudera za lice koji je možda dospio u obrve prije nanošenja maskare. Pripazite da nijansa maskare odgovara boji vaših obrva. Što se tiče popunjavanja obrva, potezi ruke trebaju biti okomiti ili pod kutom od najviše 45 stupnjeva, nikako vodoravni. Ako proučite smjer vaših prirodnih dlačica na obrvama, vidjet ćete da ne rastu poprijeko, pa ako povučete crtu koja ide protiv prirodnog rasta, izgledat će umjetno. Upravo taj mali trik čini razliku između prirodnog i vidno iscrtanog izgleda obrva.

Pripazite na boju obrva

Ispravna boja obrva čini veliku razliku – njihova boja nikada nebi trebala točno odgovarati boji kose. Opće je pravilo da, ako je vaša kosa svijetla, obrve trebate učiniti jednu nijansu tamnijima. Ako, pak, imate tamnu kosu, obrve bi trebale biti za nijansu svjetlije. Ako je vaša kosa crvena, upotrijebite svijetlu do srednje neutralnu smeđu boju, a ako imate crnu kosu, pokušajte umjesto crne koristiti vrlo tamno sivu ili smeđu boju.

Prilikom definiranja obrva koristite dva tona proizvoda po želji, ali neka jedan od njih bude u prirodnoj boji vaših obrva, a drugi malo tamniji. Svjetliji ton upotrijebite do sredine luka, od smjera korijena nosa, a tamniji na drugoj polovici. Ovaj će trik pomoći u boljoj definiciji i strukturi obrva.

Koristite korektor

Trik čiju važnost mnogi od nas previde je taj da koristeći korektor možemo bitno utjecati na obrve. Uporaba korektora presudan je faktor za isticanje obrva i ono što čini veliku promjenu u samom dojmu. Isti korektor kojeg koristite za prikrivanje podočnjaka ili prištića, možete upotrijebiti i za postizanje izgleda podignutijih obrva.

Korektor bi, kao i na licu, trebao biti nijansu svjetliji od vašeg prirodnog tona kože, jer se treba stopiti s bojom kože, a ipak napraviti značajan akcent. Korektor prstima ili česticom nanesite ispod obrva, nakon što ste završili sa šminkanjem očiju. Ovo je posljednji korak u kreiranju makeup looka. Smatrate li da je potrebno dodatno naglasiti obrve, možete ga nanijeti i s gornje strane obrva, kada će one biti u punom fokusu. U nastavku otkrijte proizvode koji vam mogu pomoći u postizanju savršenog izgleda obrva.

 

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: @allanarama, @oliviapalermo, @amyserrano, cult beauty, @renea.coric

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0