#MagMeGirls otkrivaju najvrjednije lekcije koje su ih naučile majke

Druge nedjelje u svibnju tradicionalno se obilježava Majčin dan, dan u kojem posebno slavimo naše majke. Mame su nevjerojatna bića, puna ljubavi, podrške i razumijevanja, naši najglasniji navijači, uvijek prvi poziv kada smo u nevolji ili trebamo savjet, žene znaju u mogu sve, koje kuhaju najfinije obroke koji nikad ne ispadnu isto iako pratimo njihov recept. Jednostavno su nezamjenjive, njihov je zagrljaj najtopliji i najteži posao na svijetu obavljaju s nevjerojatnom lakoćom. Upravo su majke te koje su nas oblikovale u osobe koje smo danas i koje su nas naučile neke od najvrjednijih životnih lekcija, na čemu smo im beskrajno zahvalne. Zato smo povodom Majčinog dana i dana u kojem posebno slavimo te #MAGnificentWomen zatražili od naših #MagMeGirls da nam otkriju koje su im to vrijednosti majke usadile.

Nika Turković

Rekla bih da me mama cijeli život pokušala na sve pripremiti i od svega me zaštititi, ali upravo su neke od najvažnijih lekcija koje je na mene prenijela, nastale čim je to prestala raditi i pustila me da budem svoj čovjek. Mislim da mi je najdraže što je od mene napravila “malu ratnicu”, a ne neku šutljivu djevojčicu. Jedna od važnijih lekcija je sigurno ta da budem štedljiva i samostalna te da je to najveći luksuz (ne ovisiti o nikome nego o sebi), jer je život nepredvidiv, što sam najbolje i naučila u protekloj godini. Druga je bila da budem hrabra i glasna oko onog za što mislim da je neispravno – uvijek je znala reći “volim da me se malo boje”, pa se nekako i ja time vodim danas, u najboljem mogućem smislu. Bilo je tu još svakakvih pametnih lekcija, posebno onih modnih i “kvaliteta preko kvantitete, uvijek”, ali za kraj bih izdvojila najvažniju stvar koju me naučila, a to je da te nitko ne voli kao mama. I to je najveća istina od svih. Hvala mama!

Rita Rumora

Najvrjednija lekcija koju sam naučila od mame je da se prema svim ljudima na svijetu treba odnositi s ljubavi, poštovanjem i dobrotom. Nikad ne znamo s čime se druge osobe bore i koja je njihova priča. Mama me odgojila da su ljubav i dobrota ono najbitnije što kao pojedinac možemo dati ovom svijetu.

Mateja Sučević

Mama me naučila par važnih životnih lekcija tijekom godina, i nadam se da ću ih jednog dana uspjeti prenijeti djeci. Neke od najvažnijih su – manje je više; uvijek budi pristojna; imaj poštovanja prema sebi i prema drugima. Isto tako usadila mi je da obitelj stavljam na prvo mjesto te da uvijek pronađem način ostvariti svoj cilj iako se neka vrata putem zatvore. I da, bitna lekcija: nosi potkošulje jer bubrezi pamte!

Petra Čekalović-Brus

Najvažnijim maminim lekcijama smatram: uvijek čini dobro drugima; brini za druge oko sebe i daj onima koji nemaju; humanitarni rad je zaduženje svih nas. Majka me naučila i da obitelj uvijek stavljam na prvo mjestu te da ništa nije teško!

Nika Matić

Teško mi je sve izdvojiti, ali jedna od najvažnijih stvari koje me naučila je da u svemu pokušam vidjeti nešto pozitivno i da ne dopustim da, ako se jedna negativna stvar dogodi, da mi to utječe na cijeli dan. Isto tako, da se ponašam prema drugima kako bi htjela da se i oni odnose prema meni!

Tara Grbčić

Meni je moja mama najvažnija osoba u životu, koja me oblikovala. Od nje sam naučila što je bezuvjetna ljubav i mislim da je to najvrijednija lekcija (i emocija) koju sam mogla dobiti. Naučila me slušati vlastitu intuiciju, vjerovati sebi i u sebe i mislim da su moja pozitivna uvjerenja nastala upravo kroz odgoj. Nekad se pitam što sam naslijedila, a što naučila od nje, ali ponosna sam na sve naše sličnosti i samo se nadam da sam od nje pokupila i fantastičan izgled i da ću u njezinim godinama izgledati kao ona!

Mirja Vasić

Iako sam oduvijek htjela naučiti savršeno domaće vučeno tijesto za štrudle koje moja mama radi bolje od ikoga, bez recepta i “od oka”, ono čemu me posebno naučila je kako biti odgovoran. Moja mama, osoba kojoj se beskrajno divim, koja je i sestru i mene uvijek stavlja ispred sebe, koja je puna ljubavi, razumijevanja, blagosti i s najboljim savjetima, cijeli moj život ističe koliko je odgovornost bitna. Odgovornost prema sebi, bližnjima, partneru, prijateljima, poslu, rokovima. Odgovornost da kada daš svoju riječ stojiš iza nje, kao i iza svojih djela. Iako me pošteno zeznula, jer ukazujući na bitnost odgovornosti znatno lakše uočavam nedostatak tuđe, zahvalna sam joj što se uvijek trudila najboljim primjerom pokazati mi što i kako. A možda i štrudlu naučim raditi, ako ikada izvaže sve sastojke koje koristi i zapiše recept!

Mia Matić
Svojoj mami sam beskrajno zahvalna na samopouzdanju koje mi je usadila od malena, čak i kad sam najmanje vjerovala u sebe ona je uvijek bila i ostala moj najglasniji navijač i pokretač. Uvijek me podržava da, ako vjerujem u neku svoju ideju, da je što prije realiziram, da se ne nećkam puno, nego da se prepustim trenutku. Naučila me cijeniti prijateljstva i njegovati ih, te u emotivnim odnosima stavljati sebe sebi na prvo mjesto kako bi mogla biti kvalitetan partner nekome. Znam da svako to kaže za svoju, ali meni je moja mama najbolja mama na svijetu!
Dina Dončević
Mama me naučila da prema svima i uvijek budem blaga i pristojna, ali da se isto tako izborim za sebe. Naučila me to ne samo riječima, nego kroz život i svojim primjerom. Usadila mi je i vrlo rano osjećaj odgovornosti, odnosno da se uvijek moram pobrinuti za sebe, da sam samostalna, da se znam snaći u svakoj situaciji i da ne ovisim o nikome drugome nego o sebi. Naučila me i da budem svoja i uživam u životu te da u svakoj situaciji, pa bila ona negativna, pronađem nešto pozitivno.
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0