Ponekad je potraga za onim najjednostavnijim stvarima najteža, a brojni muškarci muku muče s pronalaskom modnih dodataka za zimu – koji su jednostavnog dizajna, izrađeni od kvalitetnog materijala i funkcionalni. Stoga se često postavlja pitanje: gdje kupiti dobar šal, kapu i rukavice, a mi smo tu da damo odgovor, i to onaj prikladan za svačiji budžet.

Nedavno smo pisali o sjajnom njujorškom brendu Aimé Leon Dore koji kreira jednostavne, a kvalitetne komade koji se posebno ističu po paleti boja. U suradnji s njemačkom markom automobila Porsche predstavili su tako kožnate rukavice smaragdno zelene boje, a ma pitanje gdje kupiti dobar šal odgovor daju u obliku suradnje s američkim Woolrichom – u svoju su ponudu uvrstili vunene šalove s klasičnim pletenicama. Ljubitelji klasike mogu se okrenuti i  brendu Polo Ralph Lauren, a ako tražite jednako atraktivne nijanse kao što nude dva ranije navedena američka brenda, ali po nešto pristupačnijim cijenama, predlažemo da zavirite u ponudu marke Uniqlo – daleko najveća ponuda basic šalova, kapa i rukavica od vune i kašmira u predivnoj paleti boja može se naći upravo kod njih, a dostavljaju u Hrvatsku.

Aime Leon Dore x Woolrich

Ako, pak, volite klasiku s pomakom, onda ste već upoznati s likom i djelom britanskog modnog dizajnera Paula Smitha. Njegovi se komadi ističu elegantnim krojevima, ali i vibrantnim bojama, pa su prikladni za sve uzraste, ali i ukuse.

Kad je funkcionalnost u pitanju, brojni se muškarci okreću provjereno kvalitetnim brendovima koji su specijalizirani za izradu outerweara ili, čak, sportske opreme, odjeće za planinarenje i slično. Među njima se uvijek, pogotovo za mlađe generacije, ističe Patagonia – iako s njihovog službenog webshopa ne možete naručiti u Hrvatsku, njihove kape dostupne su za kupnju putem stranice Mr. Porter. U toj, povoljnijoj, ali kvalitetnoj kategoriji, ne možemo izostaviti ni švedski Fjällräven, dok će oni s nešto većim budžetom za kupovinu kvalitetne kape, šala i rukavica odlučiti se za Stone Island, Canada Goose ili Moncler. U nastavku pogledajte komade koje smo izdvojili.

Uniqlo

Uniqlo

Uniqlo

Uniqlo

Uniqlo

Uniqlo

Uniqlo

Canada Goose (Browns)

Canada Goose (Browns)

Aime Leon Dore x Woolrich

Aime Leon Dore x Porsche

Fjallraven

Fjallraven

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Paul Smith

Paul Smith

Paul Smith

Paul Smith

Paul Smith

Paul Smith

Paul Smith

KITH

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Moncler (Browns)

Moncler (Browns)

Polo Ralph Lauren (Mr. Porter)

Stone Island (Browns)

Patagonia (Mr. Porter)