MagMe Tips: Najbolje čuvane tajne otoka Visa

Otok Vis omiljena je destinacija već godinama koja je još uvijek zadržala svoj šarm i na kojoj turističke gužve ne postoje. Ove godine posjećenost hrvatske obale sigurno neće biti na razini prethodnih godina, a to je dodatni razlog za uputiti se ovog ljeta na Vis. Iako je grad Vis središte, ne smijete preskočiti vidjeti Komižu, ali ni mnoga sela u unutrašnjosti koja kriju restorane i vinarije te predivne uvale po kojima je Vis postao planetarno poznat. Insadjerski vodič po otoku pronađite u nastavku.

Ljeto kino Hrid – Vis

Koncept kina pod zvijezdama svima nam je dobro poznat, ali posebnu čar ima viško kino koje je smješteno tik uz obalu mora, pa uz filmski soundtrack možete čuti i valove koji zapljuskuju obalu. Kino će uskoro započeti s radom, kao i mini bar sa osvježavajućim pićima, gledalište okruženo cvijećem i starim kamenim kućama nevjerojatno je šarmantno, a kino se može pohvaliti polustoljetnom tradicijom. Jednu večer obavezno rezervirajte za posjet ljetnom kinu.

Frutarija

Omiljeno mjesto za popiti kavu, čašu svježeg soka ili koktel te uživati u ukusnim zalogajima na doručku ili brunchu, smješteno je na stijenama u centru otoka Visa pa sa terase možete uskočiti u more. Frutarija je jednako atraktivna i noću, kad se upale lampice obješene na visokim palmama, a mjesto je u kojem zaista možete maksimalno uživati.

Konoba Magić

Konoba i vinarija smještena u unutrašnjosti, samo nekoliko minuta vožnje automobilom udaljena od uvale Stončica jedna je od najboljih na Visu. Tradicionalna kuhinja i vino koje poslužuju na prekrasnoj terasi potječe iz vrta i vinograda koji je okružuju, a ne možemo se odlučiti je li bolji ambijent, atmosfera koja vlada ili hrana – hobotnica ispod peke topi se u ustima, kao i bilo koje mesno jelo koje odaberete, a za predjelo ne smijete preskočiti cvjetove tikvica u tempuripunjene sirom i inćunima. Svakako mjesto koje ne biste trebali preskočiti.

Plaža Mala Travna 

Iako su prve plaže koje iskaču kada u Google tražilicu upišete Vis uvala Stiniva i Srebrna, Mala Travna nalazi se na južnoj strani otoka i ona koju ne smijete propustiti. Do plaže se može pristupiti brodom ili automobilom makadamskoj cesti koja se spušta sa strmine, a uvalu okružuju kose i ravne bijele stijene. Na jednoj od stijena smješten je i restoran književnika Senka Karuze čija će vas juha od dimljene morske mačke i priljepaka oduševiti, dok se kasnije možete osvježiti u more koje u uvali uvijek nešto hladnije.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Facebook (Frutarija, Konoba Magić), kinomreza.hr, vis-central.com 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0