MagMe Stories: Kako je nastao Boo lab, domaći brend “jestive” kozmetike

Piše Ana Ageljić.

Pronašli smo jedan nadasve zanimljvi domaći, vegan, cruelty-free brend kozmetike. Riječ je o Boo Labu, kojeg je pokrenula Osječanka Martina Karalić. Sva proizvodnja, od spajanja sastojaka do pakiranja u ambalaže, odvija se ručno. A naša srca je osvojila ne samo prirodnim mazalicama nego i dekorativnom kozmetikom: u ponudi se mogu naći body shimmer, highlighter, sjenilo, rumenilo itd. I to sve na bazi čistih, hladno prešanih ulja i maslaca. Također je jedan dio njezinog asortimana posvećen i najmlađima čija je koža najnježnija. Ovo bi svakako bilo #MamaApproved.

Mali proizvođači se lavovski bore u beauty industriji vrijednoj milijarde gdje je konkurencija velika, a marketing jači nego ikada. Martinu smo pitali par pitanja o brendu, proizvodnji u Hrvatskoj, i naravno samoj kozmetici…

Boo lab proizvodi u tri riječi?

Martina: Čisti, jestivi, jedinstveni.

Kako je nastao Boo lab?

Martina: Razlozi zbog kojih Boo lab nastao su bili odgovornost prema sebi, djetetu koje sam tada nosila u trbuhu, te zemlji i životinjama. Željela sam nešto drugo i više od kozmetike, nisam to našla, zato sam je izradila sama. Nisam kompliciran čovjek pa tako ni moja kozmetika, priroda je dovoljna. Kozmetika koju radim je zaista jestiva jer Boo lab za misao vodilju ima da sve što možeš namazati na kožu možeš i pojesti. Proizvodi su izrađeni od visokokvalitetnih hladno prešanih sirovina, koje se nabavljaju u Hrvatskoj. Serije proizvoda su male, ali iznimno kvalitetne. Drago mi je da je moja vizija od početka bila jasna i Boo lab će uvijek biti baš ovakav – mali laboratorij na kraju svemira i ja ću pokušati promijeniti svijet svojom kozmetikom bez ijedne kemikalije. Ne slijedim trendove nego stvaram uistinu nešto što će pomoći ljudima da im koža bude zdrava, a u isto vrijeme neće nikome štetiti.

Otkud ideja za stvaranje šminke u Vašoj tvornici?

Martina: Ideja za dekorativnu kozmetiku je došla jer se volim šminkati, to me opušta, a zašto ne bi bila prirodna i multifunkcionalna? Lips&cheeks je za obraze i usne, Fairy dust je highlighter, sjenilo i sjaj za tijelo, Rose water je toner i sjaj, a dolazi i u varijanti bez shimmera. Idealno za sve žene koje se žure i žele izgledati prirodno i zdravo.

Koji su ključni problemi malih poduzetnika u Hrvatskoj?

Martina: Svi mali poduzetnici pa tako i ja susreću se s istim problemima, a to je za početak što nas se tretira kao i velike firme, zakoni nisu još dovoljno dobro prilagođeni. Uvijek je tu i kapital i skupoća kad ste mali, želiš raditi i stvarati nešto odlično, ali nekada uistinu to nije moguće. Ja sam u svom obrtu jedini zaposleni, znači proizvodim, distribuiram, vodim svoje stranice, fotografiram…. multitasking je kod mene dosegnuo jedan potpuno novi level.

Planovi u ovoj godini?

Martina: U 2020-toj planiram izbaciti još proizvod / dva i napraviti mali redizajn, u svakom slučaju planiram raditi kao i do sada, biti svoja i beskompromisno ustrajati u svojoj viziji o čišćem i boljem svijetu za sve nas, našu djecu, biljke i životinje.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0