Kada se čak i francuska modna dizajnerica Isabel Marant uhvati kreiranja pufastih jakni, onda je sigurno da je riječ o globalnom trendu koje ne jenjava. Dapače, doživljava novi uzlet, u skladu sa situacijom u kojoj se nalazimo. Svoje vrijeme ove zime želimo provoditi na otvorenom, a tada nema boljeg suputnika od pufaste jakne.

Annabel Rosendahl

Bilo da se odlučite za model koji je ispunjen guščjim perjem ili, pak, za neki s umjetnim punjenjem, ono što je sigurno kad su ovi modeli u pitanju je da u njima nema zime. No, uz to što su funkcionalni, brojni modni dizajneri i kreativni timovi high street brendova dali su si truda i kad je u pitanju izgled tih, donedavno u potpunosti sportskih modela. Pa su zato pistama prošetale, a sada pune police dućana, i nešto produžene verzije pufastih jakni koje nose i određenu dozu elegancije.

Emili Sindlev

Iako zima još službeno nije stigla, jutra i večeri su već sad dovoljno hladne da možete isfurati pufasti jaknu, a upravo to čine i street style zvijezde kao što su Rosie Huntington-Whiteley i Annabel Rosendahl. Obje su se, naime, odlučile za model brenda Toteme koji je predimenzioniran, ali se doima uglađenim i to zbog toga što nema klasične horizontalne prošive. Slični se modeli mogu pronaći i u ponudi high street brenda Zara te u švedskom Arketu.

Rosie Huntington-Whiteley

Ono čime se još možete inspirirati kad su u pitanju influencerice i njihove pufaste jakne je stiliziranje i paleta boja. Iako ponudom high-end i high street brendova dominiraju modeli neutralnih nijansi i oni crne boje, možete uloviti i pokoji blijedožuti model nalik onome kojeg nosi Pernille Teisbaek – naš favorit je Ganni jakna te bordo jakne. Tu nijansu u verziji od kože i kroju iz 80-ih predstavila je u svojoj kolekciji dizajnerica Isabel Marant, dok je Massimo Dutti ponudio elegantnu verziju izrađenu od baršuna.

Koju god odabrali, ako je riječ o oversized modelu, možete je u struku stegnuti remenom te time svoju pufastu jaknu pretvoriti u multifunkcionalan model kojeg ne morate nositi isključivo u casual varijantama.

Annabel Rosendahl

Dapače, ove sezone pufastim jaknama udahnuta je doza luksuza putem odabira nesvakidašnjih materijala za taj model, odnosno kože ili njezinih umjetnih inačica od kojih su pojedini komadi izrađeni. Takav je model proslavila modna marka Nanushka, a sada se može pronaći u i high street ponudi.

Xenia Adonts

Pufaste jakne ćemo doista ove sezone nositi od jutra do mraka, u svim prigodama i vremenskim prilikama, a osim što ćemo biti zaštićeni od hladnoće i vjetra, izgledat ćemo stylish. U nastavku pronađite izbor naših favorita iz dizajnerske i high street ponude.

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Toteme (Net-a-Porter)

Stella McCartney (MyTheresa)

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Rains (Net-a-Porter)

Norma Kamali (Net-a-Porter)

Nanushka (MyTheresa)

Mango

Isabel Marant (MyTheresa)

H&M

H&M

Ganni (MyTheresa)

Arket

Arket

Acne Studios