MagMe Pick: Prugasti puloveri za dašak ljeta usred zime

Vječne prugice nikad neće dosaditi, a iako su većinom rezervirane za ljetne mjesece, mi od omiljenog nam uzorka ne odustajemo niti zimi. Prugice nisu ni in ni out, one nose svevremensku oznaku, pripadaju u klasike garderobe koji se mogu kombinirati na pregršt načina, nositi od jutra do mraka, i to na potpuno drugačiji način, uz jednostavne ili trendovske komade…

Prugaste ili Breton majice s dugim rukavima, ali i prugasti puloveri poznati su i kao okosnica stila chic Francuskinja, a za popularnost ovog komada zaslužna je jedna od najpoznatijih dizajnerica Coco Chanel, koja je dio mornarske uniforme učinila dijelom svoje kolekcije 1917. godine. Popularnost prugastih majica s dugim rukavima i pulovera narasala je tijekom 50-ih i 60-ih godina, a danas se prugasti puloveri kriju u ormarima svih modnih insadjerica, pa i onih koji ne prate zagriženo modu.

Nika Matić nosi Sezane pulover s prugicama

Iako se ubraja i među omiljene uzorke brojnih svjetskih kreatora, popularnost prugica iz sezone u sezonu se mijenja, a čini se kako nam ove godine predlažu da dašak ljeta uvrstimo u svoju zimsku garderobu putem prugastih pulovera. Ponuda dizajnerskih i high street brendova pršti modelima s prugicama, a mi smo izdvojili samo dio njih.

Riječ je o modelima u klasičnim tamoplavo-bijelim ili crveno-bijelim kombinacijama, uz pokoji komad s prugicama u nekoj drugoj zagasitoj nijansi, kako i priliči sezoni. Za koji se god model odlučili, prugice su prilagodljive svakoj prilici, mogu se nositi u casual, poslovnim i večernjim varijantama i jednostavno ne silaze s liste omiljenih komada iz ormara.

Vince (MyTheresa)
La Ligne (Net-a-Porter)
La Ligne (Net-a-Porter)
Sezane
Massimo Dutti
Miu Miu (MyTheresa)
Saint Laurent (Net-a-Porter)
The Marc Jacobs (Net-a-Porter)
Zara
Zara
Zara