MagMe Pick: Parfem Les Exclusifs de Chanel Comète

Prepun emocija i senzacija, miris je svojevrsni jezik. Ponekad, više od riječi, može otkriti karakter osobe koja ga nosi, otkrivajući djelić svoje priče i dijeleći dragocjene tajne u jedinstvenom tragu mirisa. To je duh koji simbolizira Les Exclusifs de Chanel kolekcija, izuzetna olfaktorna linija i luksuzni izraz parfumerstva koji ne sliči nijednom drugom, sastavljen od plemenitih i često po mjeri izrađenih materijala.

Svaki od parfema otkriva jednu osobinu osnivačice kuće Gabrielle Chanel, ispisujući stranicu o njezinom životu, skiciranju obrisa jednog od njezinih dizajna ili ilustriranju simbola koji je usmjeravao njezine korake. Podsjećajući na nju kao ženu, ali i dizajnericu, pa i na samu kuću, ovi mirisi pripadaju u liniju koja je specifična za Chanel. Izvan okvira mode, godina, spola ili, pak, trendova, ovi parfemi nastaju na temelju instinkta parfumera i njegove intuicije: “Parfemi u Chanelu predstavljanju stanje uma. Oni su izraz stila, ideja koja nadilazi samu estetiku sirovih materijala”, ističe parfumer kuće Olivier Polge.

Olivier Polge

Djelomično misteriozni i elegantni, a djelomično savršeni i odvažni Les Exclusifs de Chanel dobili su i novu, 19. po redu olfaktornu viziju pod nazivom: Comète. Gabrielle Chanel bila je uvjerena u magičnu moć kometa, sveprisutnog u njezinom svemiru, i učinila je tu zvijezdu jednim od njezinih simbola vječne šanse i amblema za njezin neumorni optimizam. Kao tračak svjetla u noći, komet sad ocrtava mirisni trag koji je jedinstven i nezaboravan.

“Na početku svake kreacije treba vam inspiracija sastojke, a za COMÈTE je polazište bila ideja zvjezdane prašine”, objašnjava Olivier Polge. “Komet je snažan simbol za CHANEL, a posebno mislim na Comète ogrlicu iz luksuzne kolekcije nakita iz 1932. godine koja se nosi položena na kožu i podsjeća me na veo mirisa koji isto tako nježno prekriva kožu”.

Intenzivno cvjetni i blistav, COMÈTE istražuje novi miris identiteti u kolekciji LES EXCLUSIFS DE CHANEL. Bogat i puderast, sofisticiran i kompleksan, to je svemir sam za sebe. Baš poput putujuće zvijezde, ovaj je eau de parfum prožet je svježim i nježnim akordom trešnjinog cvijeta. Trag sjaja i čistoće se pretvara u auru s notama heliotropa stapajući se u oblak ekstrakta irisa i akord mošusa. Ovaj senzualan miris, koji obavija kožu neuhvatljivim magnetizmom, slavi svoj jedinstveni karakter.

COMÈTE je mirisni trag zvjezdane prašine i nebeskog dragulja koja u odrazu Gabrielle Chanel bira svoje putanju i nikad ne skreće sa svoje putanje. To je aura svjetla, koja razvija snagu optimizma, za one koji su uvjereni da će se planeti poravnati sa njihovom sretnom zvijezdom.

Ekskluzivnija i dragocjenija od bilo koje druge kolekcije, LES EXCLUSIFS DE CHANEL kriju se u minimalističkoj bočici koja sav fokus prebacuje na miris. Isto je tako COMÈTE smješten u legendarno aerodinamično staklo sa svevremenskim crnim poklopcem s monogramom. Uzdižući jednostavnost na rang sofisticiranog luksuza, kutijica parfema ima oblik elegantnog bijelog kovčega za nakit koji je naglašen crnim rubom. Ova suptilna dvobojna estetika je poput pečata baštine koji ovim povodom prati i posebna kreacija ograničenog izdanja: reljefni prikaz legendarne Comète ogrlica, stvorena 1932., koji je otisnut na kutijici.

COMÈTE je nova zvijezda u plejadi LES EXCLUSIFS DE CHANEL – mirisni dragulj koji simbolizira optimizam, koji slavi izvrsnost te jedinstveno znanje i iskustvo Chanel parfumera. Dostupan je u Hrvatskoj od 2. svibnja.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Chanel

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0