MagMe Pick: New Balance 550 tenisice

Ako postoje tenisice za kojima je trenutačno pomama veća nego za Air Jordan 1 modelima, onda su to jedino New Balance 550. Model američkog sportskog brenda revitalizirao je, a tko drugi nego modna marka Aimé Leon Dore, odnosno vlasnik i glavni dizajner Teddy Santis, koji je u međuvremenu postao kreativni direktor New Balancea.

U sklopu prošlogodišnje suradnje dvaju američkih brendova predstavljene su 550 u četiri colorwaya, a s obzirom na to kakav je hit košarkaški model iz 1989. godine postao nakon toga, New Balance je počeo izbacivati iste tenisice i u suradnji s drugim brendovima te samostalno. Santis je otkrio kako im je trebalo nekoliko godina da osvježe 550 i učine tenisicu poželjnom i danas.

Elsa Hosk

Tenisice su izrađene od glatke i perforirane bijele kože s detaljima u crvenoj, zelenoj, tamnoplavoj, crnoj, ljubičastoj ili žutoj boji (odnedavno su dostupni modeli i s tri boje) te s dijelom od sive brušene kože na kod prstiju. Krasi ih i debeli, dvobojni đon te logo “N” sa strane, dok je na prednjem dijelu tenisice otisnut broj modela – 550.

Screen Shot 2021-09-09 at 10.08.42 PMScreen Shot 2021-09-09 at 10.07.53 PMScreen Shot 2021-09-09 at 10.08.48 PMScreen Shot 2021-09-09 at 10.07.38 PM

Brending je prisutan i na peti na kojoj se nalaze slova “NB”, dok je na jeziku logo brenda nadahnut košarkom. Ove retro tenisice djeluju iznimno moderno, a nose i šarm prošlih vremena te su upravo zato postale iznimno popularne. Svoj su par već nabavili bračni par Hailey i Justin Bieber, Kendall Jenner, Pernille Teisbaek, Bella Hadid, Elsa Hosk i brojni drugi, a online se trenutačno traži par više.

Anouk Yve

Naime, tenisice se prodaju putem stranice brenda New Balance, koji gotovo svakog mjeseca predstavlja nove colorwayje, i to po cijeni od oko 110 američkih dolara, međutim, redovito uz modele stoji natpis sold out. Što znači da se većina mora okrenuti stranicama za preprodaju tenisica, na kojima New Balance 550 postiže puno višu cijenu.

Pernille Teisbaek

Udobnost i retro estetika ono su što krasi sve New Balance tenisice koje u posljednjih nekoliko godina doživljavaju procvat u popularnosti – već smo pisali o modelu 990 koji je prošle godine pomeo konkurenciju. Stilizirati ih možete uz traperice visokog struka ili one širokih nogavica, odlično pristaju i na odijela, a dobro će izgledati i uz donji dio trenirke, uz obavezan dodatak bijelih teniskih čarapa. Ovaj je model ovog ljeta postao kultan što znači da je pravi ulov, ako ste ljubitelji tenisica. Sretno s potragom!

Alex Riviere
Dina Mastelica
Annemiek Kessels

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: New Balance, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0