MagMe Pick: Tenisice Air Jordan 1 Mid Barely Orange

Cool tenisice su, uz it torbice i luksuzne satove, postali statusni simbol za koji se ponekad isplati uputiti u beskrajnu online potragu te platiti nešto višu cijenu od one originalne. A ako neke tenisice upadaju u tu kategoriju, redovito su rasprodane i drže svoju cijenu, onda je to legendarni Air Jordan 1. Riječ je model koji je nastao 1985. godine, a za kojeg je Michael Jordan navodno dobivao kaznu od NBA lige u visini od pet tisuća američkih dolara svaki put kad bi u njima zakoračio na parket. To je bilo dovoljno da se oko tenisica stvori fama, a u posljednje dvije do tri godine ponovno su postale nevjerojatno popularne – a tajna vjerojatno leži i u suradnjama s modnom kućom Dior te glazbenikom Travisom Scottom.

Iako su, zapravo, najprije te specijalne edicije bile one koje su se mogle kupiti samo na re-sale platformama, u posljednje vrijeme postalo je uobičajeno da se i obični releaseovi, odnosno colorwayji, rasprodaju u roku samo nekoliko sati te ako niste među sretnicima koji su uspjeli ugrabiti svoj par ili ga osvojiti na raffleu, jedino što vam preostaje je kupiti ih od preprodavača.

Mnoštvo colorwaya prikladnih za proljeće predstavljeno je već krajem 2020. godine, ali i u prvih nekoliko mjeseci ove, a nama je za oko posebno zapeo onaj naziva Barely Orange. Riječ je o Mid modelu – dakle, između niske i visoke verzije Jordan “jedinica”, u kombinaciji iznimno blijedonarančaste boje koja se doima kao da se isprala tijekom više godišnjeg nošenja, prljavobijele i crne. Glatka koža te vezice u prljavobijeloj boji čini ovaj colorway iznimno elegantnim i nosivim na pregršt modnih kombinacija pa nije ni čudno da se u veoma kratkom roku rasprodao. Model će zbog visine najbolje pristajati uz traperice do gležnja, a vrlo je popularno nositi ih i u hlače širokih nogavica. Iako je Air Jordan 1 model nalik Nike Dunku, ima nešto uži prednji dio te je samim time privlačniji.

No, imamo i dobre vijesti. Na stranicama kao što su Sneakart i StockX još se može pronaći ovaj model, a upit možete poslati i u beogradski Fresh Pair re-sale dućan u kojem se kriju dobri ulovi.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Sneakart, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0