MagMe Pick: Nakit s potpisom Variance Objectsa

Odmah na prvu oduševio nas je nakit brenda Variance Objects. Naizgled običan, ali opet potpuno poseban, predstavlja misao vodilju brenda – komadi nakita inspirirani su materijalima od kojih se izrađuju. Time se pridaje posebna važnost upravo kvaliteti materijala, a ne samom dizajnu i obliku nakita koji će biti izrađen (iako oduševljenje ni na tom polju ne izostaje).

Variance Objects osnovala je Nicole Rimedio, arhitektica iz Kalifornije s posebnim osjećajem za lijepo, a još posebnijim osjećajem za sirove materijale i prirodu. Tako je osnova gotovo svih njezinih kolekcija drago kamenje te dijamanti, kombinirani sa zlatom. Iako je sve što iz ove radionice izlazi skladno i lijepo, nama su za oko zapeli najviše prsteni i naušnice.

Svaki kamen je poseban, pa se tako i u izradi svakome od njih pristupa na individualan način. S obzirom da proces nije industrijaliziran, među njihovim komadima rijetko kada se mogu naći dva ista prstena.

Da je ovome brendu bitno djelovati u skladu s prirodom, dokazuje i činjenica da su metali koje kupuju reciklirani, a i sami ih recikliraju dalje unutar svog studija.

Ono što je posebno jest da radi načina obrade komadi Variance nakita dolaze tamniji, a onda s vremenom postaju sve svjetliji. Ako želite, poliranjem ponovno mogu dobiti tu svoju prepoznatljivu tamniju boju, no nakit možete ostaviti i u toj svjetlijoj varijanti. Na taj način zapravo možete imati komad koji vam nikad neće dosaditi ili postati monoton.  

Ako je i vama koji komad zapeo za oko, cijelu ponudu možete istražiti na službenoj stranici brenda.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0