MagMe Pick: Kaputi koje ćete nositi čitavu sezonu

Nijedna zima ne može proći bez kvalitetnog kaputa, a ako ste još uvijek u potrazi za onim idealnim, evo liste koja će vam pomoći. Kaput je osnova jesenske i zimske garderobe, pravi investment komad i nešto što želimo nositi u casual, ali i svečanijim prigodama te model koji nas obavezno mora opčiniti prije kupnje jer prekriva ostatak outfita.

Ove godine dizajnerska i high street ponuda vrvi modernim komadima, hibridima između pufastih jakni i klasičnih kaputa, ali i ekstremno elegantnim modelima. A i paleta boja je bogata – možete birati između modela u jarkim nijansama ili, pak, onih u neutralnim tonovima, a tu su i uzorci, koji mogu u potpunosti začiniti stvar. Kad tome pridodate naglašena ramena i vrpcu oko struka, jasno je da je riječ o upečatljivim modelima koje želimo u svojem ormaru.

Ove godine dizajneri su uspjeli postići balans između modernih detalja i svevremenske siluete, a inspiraciju su pronašli i u retro outerwearu – brend kojeg obožavaju Francuskinje, Chloe predstavio je kaput od ovčje vune, dok je dizajnerica Isabel Marant kreirala savršenu verziju muškog kaputa.

Vječno trendovski karirani uzorak obožava Demna Gvasalia, kreativni direktor modne kuće Balenciaga te ga je ove godine iskoristio i za kapute, i to u crvenoj boji. A upravo je u toj nijansi predstavljen i ikonični Max Mara teddy kaput, koje je rezerviran samo za hrabrije ljubiteljice mode.

Zara

U akutalnoj ponudi nalazi se i pregršt minimalističkih modela lišenih gotovo svih detalja, pa čak i gumbiju, a ako tražite baš takav model zavirite u ponudu modnih marki Toteme i The Row. Ako ste, pak, raspoloženi za malo eksperimentiranja i odlučite se za neobičan model, predlažemo da to bude kaput punjen paperjem – po uzoru na pufaste jakne, koji možete pronaći u kolekcijama brendova Proenza Schouler i Dodo Bar Or.

By Malene Birger (Garderoba Concept Store)

Sve u svemu, ponuda je ove godine jako bogata kaputima koji sežu do ispod koljena ili čak do gležnja, a za koji god se model odlučili nemojte zaboraviti niti njegovu funkcionalnu komponentu, a ta je da grije, stoga se odlučite za one napravljene od vune. U nastavku pronađite kapute koje smo izdvojili iz aktualnih kolekcija high-end i high street brendova.

Proenza Schouler (MyTheresa)
Remain Birger Christensen (Net-a-Porter)
Saint Laurent (Net-a-Porter)
Sandro (Zalando)
Zara
Zara
Zara
The Attico (MyTheresa)
The Row (Net-a-Porter)
Toteme (Net-a-Porter)
Balenciaga (Net-a-Porter)
Chloe (Net-a-Porter)
Dodo Bar Or (Net-a-Porter)
H&M
H&M
Isabel Marant (MyTheresa)
Jacquemus (Net-a-Porter)
Magda Butrym (MyTheresa)
Max Mara (Net-a-Porter)
Max Mara (Net-a-Porter)

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Net-a-Porter, MyTheresa, Zalando, Zara, H&M

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0