MagMe Pick: Elegantna kožnata fotelja brenda Prostoria

U salone namještaja hrvatskog brenda Prostoria, koji se nalaze u Splitu, Zagrebu i Rijeci, ovog je tjedna stigla nova, vrhunski udobna fotelja-ležaljka pod nazivom Kontrapunkt! Riječ je o elegantnoj minimalističkoj fotelji koja se jednostavno transformira u udobnu ležaljku, a ovim proizvodom zapravo dobivate dva ravnopravno vrijedna i vrhunska proizvoda u jednom, idealnom za ljubitelje udobnosti i dobrog dizajna.

Dizajn proizvoda potpisuje dvojac Neisako, odnosno Neven i Sanja Kovačić, dok iza njegovog zahtjevnog tehničkog razvoja stoji Prostorijin tim inženjera i majstora. Kontrapukt štedi prostor u interijeru uspješnim spojem funkcije fotelje i ležaljke u jedan vizualno skladan predmet kompaktnih proporcija.

A ovom inovacijom hrvatski brend namještaja tržištu pruža alternativu redovito glomaznim foteljama za odmaranje. Razvoj Kontrapunkta trajao je dvije godine kako bi se ostvarila harmonična transformacija iz jedne funkcije u drugu, i to bez upotrebe električnih mehanizama. Transformacija je dizajnirana na način da se podizanjem naslona za ruke, fotelja pretvara u ležaljku! Sam naziv Kontrapunkt preuzet je iz glazbe i znači “dvije nasuprotne točke”. To rezonira s dizajnom ovog proizvoda jer označava princip komponiranja u kojem se dvije paralelne melodije stapaju u jednu skladnu cjelinu.

Fotelja Kontrapunkt je odraz vještina, znanja i visoke tehnologije koju je Prostoria razvijala devet godina u svojoj tvornici u Hrvatskom zagorju. Kreiranje udobnosti postalo je domenom njezine stručnosti, tako da Kontrapunkt pored svoje funkcionalnosti, korisniku pruža gotovo hedonistički doživljaj odmaranja – zahvaljujući izvrsnoj ergonomiji, elastičnosti konstruktivnih materijala i majstorstvu u izradi ojastučenog namještaja.

Osim aktualne elegantne verzije od kože, sjedišta i jastuka ispunjenog perjem, baze od čelične cijevi plastificirane u boji ili inox cijev, u planu su i druge verzije Kontrapunkta. Trenutačno se razvija i njegova outdoor verzija koja se na tržištu može očekivati već sljedeće godine. Fotelja-ležaljka se može vidjeti i isprobati u svim salonima Prostorije u Hrvatskoj – u Zagrebu (Bauerova 3), Splitu (Poljička 28b) i Rijeci (Dolac 9a).

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0