MagMe Pick: Diptyque Orphéon, miris inspiriran noćnim životom u Parizu

U Diptyque svijetu, kreativnost započinje susretom. Tako je prije 60 godina kreativnu avanturu započelo troje prijatelja i zaljubljenika u umjetnost – Desmond Knox-Leet, Christiane Gautrot i Yves Coueslant. Troje kreativnih bića iz različitih područja slikarstvo, dizajn i kazalište ujedinila je zajednička strast i osnovan je Diptyque na Saint Germanu 34, a koji se naslanjao na slavni Orphéon. U to vrijeme, 1960. godine, pariški “quartier” Saint Germain glavno je središte artističkog i intelektualnog života grada.

Ime bara u koji se slijevaju i sakupljaju umjetnici i kreativci iz grada ali i cijelog svijeta, je Orphéon. Tu se do kasno u noć, uz zvukove jazza, izmjenjuju doživljaji, anegdote, iskustva… Tu se rađa nova energija, slobodan, poticajan duh i nove ideje… Orphéon je jedinstveno vibrantno mjesto, jedinstvenog vibrantnog perioda koje sada slavi i obilježava svoju 60-godišnjicu novim parfemom kuće Diptyque Eau de Parfum Orphéon donosi nam tu atmosferu i novo kreativno iskustvo.

Za vizualni dio pobrinuo se umjetnik Gianpaulo Pagni, reinterpretirajući povijesni uzorak tekstila za Diptyque, kako bi se prepoznala specifična atmosfera toga doba i mjesta.

Olfaktorna slika mjesta uključuje fini miris cigara, taktove dobrog jazza, vibracije kulturne scene lijeve obale grada. Stoga su prisutni nježni drvenasti tonovi: bobice smreke, zrna tonke, cedar, ali i fini slojevi jasmina. Za ovakav superiorni sastav zaslužan je Olivier Pescheux, donoseći nam neočekivane slavljeničke tonove epohe. Orphéon u kojem su osnivači Diptyquea provodili puno vremena i koji se prometnuo u važnu kulturnu scenu, dobio je tako svoju posvetu. Parfem je dostupan u dućanu Modus Design Shopu.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0