MagMe Pick: Biologique Recherche Crème ADN Métamorphique

S godinama koža gubi elastičnost, koji nije jednostavnos nadoknaditi, a esencijalna je za mladenački izgled lica. Kao istinski saveznik u borbi protiv opuštene kože i ptoze lica, Biologique Recherche Crème ADN Métamorphique pomaže restrukturirati oval lica. Prirodne konture su redefinirane i uravnotežene, a volumen skladniji. S godinama se pojavljuju bore i koža opušta, što dovodi do gubitka volumena lica. Pod utjecajem gravitacije, masnoća na licu teži spuštati se niz lice ili atrofirati: jagodice se opuštaju, obrazi udubljuju, nazolabijalni nabori postaju sve izraženiji i može se stvoriti podvoljak, što lomi oval lica. Struktura crta lica tako je obrnuta: najšire područje postaje donji dio lica. To je izravna posljedica usporavanja sinteze esencijalnih sastavnica kože (hijaluronska kiselina, elastin, kolagen) koje koži osiguravaju čvrstoću. Sve ove strukturne promjene doprinose ptozi.

Osim nepovratnog procesa starenja, mnogi unutarnji i vanjski čimbenici potiču pojavu opuštanja kože, poput pušenja, onečišćenja i izloženosti UV zrakama. Ovi vanjski čimbenici, svojstveni načinu života pojedinih ljudi, izvori su oksidativnog stresa. To se događa kada se u tijelu stvaraju mole­ kule poznate kao “slobodni radikali” i napadaju strukturu stanica, ošte­ćujući njihov DNK lanac. Kad je struktura oslabljena, a razina kolagena i elastina smanjena, starenje kože se ubrzava i pojavljuje se opuštanje kože.

Dvije legendarne kreme za učvršćivanje koje je stvorio Biologique Recherche, Crème AND Elastine Marine Collagène Marin i Crème Métamorphique, spojene su u jednu, što kao rezultat stvara jedinstveni tretman za učvršćivanje – Crème ADN Métamorphique, koja se bori protiv opuštenosti i ptoze kože.

Njezini aktivni sastojci potiču sintezu glavnih sastavnica izvanstaničnog matriksa (kolagena, elastina i hijaluronske kiseline) kako bi se koža ponovo učvrstila i ojačala njezina arhitektura. Tako djeluje protiv gravitacijske sile, vraćajući sklad volumenu lica te restrukturirajući oval lica, čije su prirodne konture ponovo definirane i uravnotežene. Učvršćujući aktivni sastojci ove kreme zajedno djeluju na poboljšanju biomehaničkih svojstva kože i vraćaju joj elastičnost i čvrstoću. Osim toga, zatežuće djelovanje stvara istinski učinak liftinga, a crte lica postaju čvršće; dugoročno, koža je zategnuta i popunjena, a bore i borice su zaglađene.

Naposljetku, Crème ADN Métamorphique štiti epidermu od starenja kože kombinacijom aktivnih sasto­ jaka čiji je cilj zaštita DNK stanica od štetnih utjecaja stresa iz okoliša. Preporučuje se za trenutna stanja opuštene kože© kojima nedostaje strukture i volumena. Krema ima četiri pravca djelovanja: antigravitacijsko, učvršćujuće, zatežuće i djelovanje na zaštiti DNK, a tretman je za učvršćivanje koji poboljšava gustoću kože, jača duboku arhitekturu kože, smanjuje ptozu lica, podiže i zateže konture lica, uravnotežuje volumen lica, restrukturira oval lica i redefinira crte lica.

Biologique Recherche Crème ADN Métamorphique dostupna je u staklenki od 50 mililitara, a preporučuje se nanositi ujutro i/ili navečer na očišćenu kožu te nježno masirati lice, vrat i dekolte do potpunog upijanja.

Fotografije: PR, Instagram (@biologiquerechercheuae, @biologiquerecherchecze)

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0