MagMe Interior: Suho cvijeće kao idealan ukras u zimskom razdoblju

One koji vole svoj stan ili kuću ukrašavati buketima, oduševit će vijest da to mogu raditi i zimi, ali sa suhim cvijećem. Naime, suho cvijeće idealan je ukras za coffee table, blagovaonski stol, komodu ili noćni ormarić u zimskom periodu, a jedan je od najvećih trendova koji nas očekuju u 2021. godinu – zasigurno sve već na svojem Instagram feedu zamijetili bukete sa suhim cvijećem, i to smještene u zanimljivoj vazi.

Suho cvijeće ne zahtijeva nikakvu posebnu brigu, što ga čini idealnom opcijom i za one antitalente, kojima svježe buketi ili biljke redovito umiru u rekordnom roku. Nije potrebna ni voda ni svjetlost, tako da mogu opstati i u tamnijim prostorijama doma poput hodnika. Osim toga, imaju puo duži životni vijek od svježnih buketa te su samim time i bolji za okoliš. Ako vam je upravo kroz glavu prošla misao da je onda umjetno cvijeće možda najbolje za okoliš jer ga kupite jednom i traje vam vječno, samo ćemo napomenuti da je suho cvijeće biorazgradivo, 100 posto prirodno, a uz pravilnu njegu možete potrajati godinama.

Ono na što jedino morate pripaziti je da svoje bukete suhog cvijeće ne izlažete direktno na Sunčevu svjetlost te da pazite da se ne smoče pa ih osim toga nemojte ni čistiti s vlažnom krpom. Sušeni mak, čičak ili lavanda klasici su koje mnogi imaju kod kuće, ali u trendu su pomalo eklektični buketi prepuni različitog sušenog cvijeća, upotpunjeni pampas travom ili sušenim eukaliptusom.

Stan influencerice Sabine Socol u Parizu

Ako vam se sviđa ovaj trend, odlične vijesti su i da su buketi poput onih koje ste vidjeli na Instagramu, u domu influencerice s adresom u Parizu Sabine Socol ili kod neke druge stylish djevojke koju pratite, dostupni i u Hrvatskoj. Suho cvijeće možete pronaći u Hortiartu u Zvonimirovoj, cvjećarnicama i concept dućanima Tvoje.hr u Martićevoj te Djardin u prilazu Gjure Deželića, kao i na Instagram profilu projekta Samonikla. Buketi suhog cvijeća šarmantan su dodatak svakom interijeru, pogotovo onima uređenima u retro stilu te su dugovječna opcija.

Samonikla
Tvoje.hr
Djardin.hr
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0