MagMe Interior: Mirisi za kuću koji su garancija dobre atmosfere

Silom prilika ponovno puno vremena provodimo kod kuće. Bilo da još uvijek radite u kućnom uredu, ne želite izlaziti dok živa u termometru ne prijeđe nulu ili se, pak, nalazite u izolaciji, bitno je da je kod kuće mirna i ugodna atmosfera koja će pozitivno utjecati na vašu produktivnost, kreativnost, wellbeing i raspoloženje.

A najlakši način za postizanje dobre atmosfere, bez puno muke i razmještaja namještaja ili, pak, preuređenja je oplemeniti svoj dom s ugodnim mirisom! Već smo pisali o tome kako postići zen kod kuće, a aromaterapija definitivno je efektivan način za opuštanje nakon stresnog dana ili postizanje ugodne atmosfere u kojoj se napokon možete posvetiti sebi i uživati. I pri tome ne mislimo samo na to da upalite mirisnu svijeću, iako je feel good efekt koji se postiže i nježnom svjetlošću svijeće neosporan, već mirisan dom možete postići na pregršt načina.

U posljednje dvije godine postalo je iznimno bitno da je naš dom wellness oaza, a olfaktivni podražaji itekako utječu na osjetila i raspoloženje. Isto tako, u dom mogu donijeti dašak prirodne poput kolekcije Loewe svijeća i difuzora s mirisima kao iz bakinog vrta ili vas, pak, odvesti na mjesta koja trenutačno ne možete posjetiti – brend Notes of Zagreb ima difuzor mirisa posvećen zagrebačkom Cvjetnom trgu, dok Diptyque ima mirisnu svijeću koja je hommage njihovoj adresi 34 boulevard Saint Germain koja će vas instantno odvesti na ulice Pariza.

No, ovisno o tome koju prostoriju želite oplemeniti mirisom, postoje i alternative svijećama i difuzorima koje su jednako moćne. U manjim prostorijama, primjerice spavaćoj sobi, neposredno prije spavanja možete zapaliti mirisne štapiće – brend Cinnamon Projects ima pakete s mirisima namijenjenim ranom jutru, popodnevu, predvečerju i noći, a preporučuju da navečer upalite one s notama kože i mahagonija, oplemenjene s tonovima duhana i karanfila. Dizajner Tom Dixon predstavio je posudicu od mjedi u kojoj se mogu zapaliti stošci s mirisom ambre koji će djelovati umirujuće za živce. Ovo vrijedi i za kupaonice – tijekom tuširanja ili kupke zapalite mirisne štapiće ili stošce jer para čini miris jačim i dulje ga održava u zraku.

Kako biste jutro započeli smireni, bez anksioznosti i kad vas očekuje “milijun obaveza”, dobra je ideja dan započeti s mirisnim ritualom. Iz džungli Brazila potječe kamenje brenda Costa Brazil dostupno u metalnoj kutijici koje se stoljećima koristilo za poboljšanje mentalne snage i smanjenje anksioznosti – tijekom sporog gorenja, kamenje otpušta relaksirajuću, drvenastu notu koja će goditi svima.

Costa Brazil (Net-a-Porter)

Ako čitav dan provodite kod kuće, a dio tog vremena je namijenjeno za rad, dok je ostatak rezerviran za opuštanje i druženje, razmislite o tome da mirisnim sprejem označite kraj radnog vremena, makar se nigdje ne pomaknuli. Mirisi mogu promijeniti ugođaj i raspoloženje, a to ćete najbrže postići korištenjem spreja za prostor. Patchouli, tamjan i geranij glavne su note delikatnog Aesop Cythera mirisnog spreja koji će vas uvesti u opuštenu večer kod kuće.

Mirise možete birati i prema tome što vas podsjećaju na putovanje, neku osobu ili, recimo, vaš omiljen miris jer će sve to potaknuti feel good osjećaj. Birajte note koje se vama sviđaju, ali isto tako obratite pozornost da neki mirisi, poput citrusnih, bolje funkcioniraju ujutro jer potiču produktivnost, dok neki, kao što je lavanda djeluju opuštajuće. Osim toga, prvi ćemo priznati da padamo na lijepa pakiranja, što svakako utječe na odluku odabira idealnog mirisa za dom. U nastavku otkrijte više od 40 mirisnih svijeća, difuzora mirisa, mirisnih štapića i sprejeva koji trenutačno slove za najbolje na tržištu.

Ginori 1735 (Net-a-Porter)
Ouai (Net-a-Porter)
Bella Freud (Net-a-Porter)
Maison Francis Kurkdjian(Net-a-Porter)
Byredo (Net-a-Porter)
Fornasetti (Parfumerija Lana)
Eight & Bob (Parfumerija Lana)
Jo Malone
Jo Malone
Tom Dixon (Net-a-Porter)
Le Labo (Net-a-Porter)
Baobab (Net-a-Porter)
Cire Trudon (Net-a-Porter)
Loewe (Net-a-Porter)
Tom DIxon (Net-a-Porter)
Loewe (Net-a-Porter)
Loewe (Net-a-Porter)
Diptyque (Net-a-Porter)
Aesop (Net-a-Porter)
Tom Dixon (Net-a-Porter)
La Montana (Net-a-Porter)
Diptyque (Net-a-Porter)
Diptyque (Net-a-Porter)
Diptyque (Net-a-Porter)
Tom Ford (Net-a-Porter)
Loewe (Net-a-Porter)
L’Objet (Net-a-Porter)
Ginori 1735 (Net-a-Porter)
Cire Trudon (Net-a-Porter)
Cinnamon Projects (Net-a-Porter)
H&M Home
H&M Home
Zara Home
Zara Home
Zara Home
Zara Home
Zara Home
Zara Home
Zara Home
Zara Home
Aesop (Top.hr)
Byredo (Top.hr)
Susanne Kaufmann (Top.hr)
Zenology (Top.hr)
Notes of Zagreb
Arket
Jo Malone

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Unsplash, Instagram, Net-a-Porter, Parfumerija Lana, Top.hr, H&M Home, Zara Home, Arket, Jo Malone

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0