MagMe Interior: Kako učiniti svoj dom više cosy u jesen?

Bliži se razdoblje u kojem ćemo više vremena provoditi kod kuće pa je bitno da nam je dom oaza mira i blagostanja, ugodan za boravak i cosy. Dom mora biti utočište, mjesto za bijeg od stresa i vanjskih utjecaja, poticati feel good osjećaj, a postoje trikovi uz pomoć kojih to možete postići. I ne brinite, nećete morati odvajati budžet za preuređenje stana, već napraviti nekoliko sitnih promjena koje će značajno utjecati na ugođaj u domu.

Tepih H&M Home

Svjetlo, boje i tekstura tri su stavke na koje biste trebali paziti kako biste postigli cosy osjećaj u svojem domu. Prije svega, ne bi bilo loše potražiti inspiraciju online – pronađite fotografiju interijera koji vama djeluje cosy i detektirajte u čemu se razlikuje, primjerice, od vašeg dnevnog boravka ili blagovaonice.

Ako živite u minimalistički uređenom domu, koji je lišen tkanina, predlažemo da ih ipak u jesenskoj sezoni počnete koristiti jer one daju domu toplinu. Tkanine koje bi se trebale koristiti u domu u jesen trebale bi biti one teksturirane, poput buklea. Jastučnice od takvog materijala ili, pak, vunena dekica, uvelike će doprinijeti dojmu topline u interijeru, pa ih obavezno stavite u svoj dnevni boravak.

Jastuk Zara Home

Odličan detalj su i jastučići od ovčje vune koji će blagovaonskim stolicama dati dozu udobnosti, a blagovaonici toplinu – isto vrijedi i za dekice koje možete prebaciti ne samo preko kauča, već i stolaca. Bili pobornik tepiha ili ne, bogati tepisi visokog tkanja svakom će interijeru pružiti višu razinu udobnosti, a osim u dnevnom boravku, možete ih smjestiti i u blagovaonicu ispod stola.

H&M Home

Boje značajno utječu na toplinu interijera, ali to ne znači da obavezno morate svoj dom oplemeniti tipičnim jesenskim nijansama – tamno narančasta je lijepa, ali i detalji u tamnozelenoj dat će domu jesenski look. Ispred boja definitivno su strukture jer svaka nijansa može imati drugačiji “život” ovisno o tkanini ili materijali kojeg krasi.

Zara Home

I za kraj – tajna cosy doma je rasvjeta. Ključno je imati više manjih rasvjetnih tijela, čija se svjetlost po mogućnosti može i prigušiti, koje koristite samo u ovoj sezoni i možete ih premještati po stanu. Prebacite fokus sa stropne rasvjete na podnu i onu koju možete držati na stoliću, polici ili prozorskoj dasci. Birajte lampe sa sjenilima koja puštaju difuzno svjetlo po domu te, naravno, koristite i svijeće.

IKEA

Svjetlost svijeća pruža zaista posebnu atmosferu, a daje vam i ispriku za kupnju novog svjećnjaka. Uz to, mirisi su također jedan od ključnih elemenata za ugodnu vibru u domu pa možete koristiti mirisne svijeće ili, pak, sprej ili difuzor mirisa za dom. Nema sumnje da ćete uz pomoć ovih savjeta postići cosy ambijent, a u nastavku pronađite shopping listu komada koji vam u tome mogu pomoći.

Jastučić za stolac IKEA
Jastuk Apparis (Farfetch)
Dekica Tekla (Farfetch)
Jastuk HAY (Farfetch)
Svijećnjak Skultuna (Farfetch)
Svijećnjak Pols Potten (Farfetch)
Mirisna svijeća Boy Smells (Farfetch)
Tabure Jysk
Svijeće Jysk
Lampa Jysk
Dekica IKEA
Baršunsti jastuk IKEA
Svijećnjaci IKEA
Mirisna svijeća IKEA
Lampa IKEA
IKEA
Tepih IKEA
Mirisna svijeća H&M Home
Svijeće H&M Home
Mirisna svijeća H&M Home
Svijećnjaci H&M Home
Jastuk H&M Home
Jastuk H&M Home
Jastuk H&M Home
Jastučić za stolac H&M Home
Jastuk H&M Home
Svijeća Zara Home
Svijećnjak Zara Home
Svijeća Zara Home
Lampa Zara Home
Jastuk Zara Home
Vunena dekica H&M Home
Dekica H&M Home

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Jysk, Zara Home, H&M Home, IKEA, Farfetch 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0