MagMe Bride: Donosimo izbor vjenčanog prstenja za nju i njega

Ako pripadate u skupinu mladenki koja organizira vjenčanje ove godine, onda ste trenutačno vjerojatno u slatkim mukama osmišljavanja svih detalja tog dana. Iako postoje stvari na to-do listi koje se moraju odrediti i do godinu dana unaprijed, kao i one koje se ne preporučuje raditi sve do dva mjeseca prije “dana D”, odabir vjenčanog prstenja nešto je čemu se, s partnerom, možete posvetiti u bilo kojem periodu uoči vjenčanja.

Ključno je uzeti si vremena i dobro razmisliti o svojem odabiru, s obzirom na to da je riječ o komadu nakita koji više nikad nećete skinuti sa sebe. A kako bismo vam pomogli u tom važnom odabiru, izdvojili smo prekrasne modele vjenčanog prstenja za nju i njega iz ponude butika Mamić 1970 u kojem možete pronaći nakit u 18-karatnom žutom, ružičastom i bijelom zlatu draguljarskih kuća Chaumet, Damiani i Messika.

Stjepan nosi prsten Triomphe de Chaumet, odijelo Joop!, kravatu Paul Smith i košulju Eton iz Heraldi for men & women; Antonia Tea nosi narukvicu Messika Gatsby, prsten Messika My Twin, ogrlicu Messika My Twin Tie, zaručnički prsten Messika Joy i vjenčani prsten Messika Gatsby te vjenčanicu Vera Wang iz Le Concept by Alex

Iako se ne biste trebali povoditi trendovima kad je odabir vjenčanog prstenja u pitanju, to ne znači da ono mora biti klasično. Klasika je vječna i s tom ćemo se tezom uvijek složiti, no isto tako, ako pripadate u ljubitelje nakita i imate istančan stil, ne morate se držati zacrtanih pravila.

Kad je zaručničko prstenje u pitanju, solitaire prsten – onaj u kojem se glavna zvijezda središnji dijamant – je svakako klasik, no na primjeru prstena Messika Joy vidljivo je da možete biti riječ i o nešto malo drugačijem modelu. Rez u obliku kruške, pear cut, definitivno pripada među najpoželjnije modele današnjice, ali i nije toliko čest odabir za zaručničko prstenje. Taj će oblik vizualno izduljiti prstene, svidjeti se onima koji traže možda nešto malo delikatniji nakit, a samim time i odlično pristajati uz eternity verziju vjenčanog prstena koji će optočen sitnim dijamantima. Tanak, ali efektan, prsten Messika Gatsby jednostavan je za kombiniranje s drugim Messika komadima poput delikatne narukvice iz iste kolekcije te ogrlice Messika My Twin Tie i prstena Messika My Twin Toi et Moi.

Ružičasto zlato postaje sve popularniji izbor kad je u pitanju i muško i žensko vjenčano prstenje, a kako biste svoje komade s pavé dijamantima uskladili s partnerom predlažemo da odaberete istu boju zlata.

Ako je klasika ipak ono čemu težite, jednostavnost i sjaj dijamanata Damiani Luce kolekcije će vas ostaviti bez daha. Naušnice, tennis narukvica i ogrlica iz ove kolekcije prvi su izbor brojnih mladenki za vjenčanje s obzirom na to da ništa ne može nadmašiti sjaj dijamanata koji su u ovim modelima stavljeni u prvi plan.

Isto vrijedi i za zaručničko i vjenčano prstenje iz kolekcije Damiani Luce – jednostavan spoj solitaire prstena s briljantnim rezom i eternity burme nešto je što će privući brojne generacije mladenki, svih stilova. Iako se oba prstena mogu nositi na istom prstu, sve je češći i pomalo nekonvencionalan način nošenja u kojem zaručnički, solitaire prsten krasi desnu ruku, dok eternity burma može u potpunosti zasjati na lijevoj.

Prema drvenoj rimskoj predaji vjerovalo se da četvrti prst na lijevoj ruci ima posebnu venu – Vena Amoris, koja je povezana izravno sa srcem pa se smatrala venom ljubavi. Upravo zato je taj prst tradicionalno krasio zaručnički prsten te se zato i vjenčano prstenje nosi na toj ruci – jer predstavlja spajanje dva srca. Moderna znanost je opovrgnula ovu teoriju jer danas znamo da u svakom prstu postoji vena koja vodi ravno do srca pa se mnoge žene, tako, odlučuju zaručnički prsten nositi na desnoj ruci, i prije, pa i poslije vjenčanja.

Talijanska kuća Damiani prednost daje klasici i kad je muško prstenje u pitanju, s malim pomakom. Prstenje iz kolekcije Damiani Noi2 s unutarnje strane prstena krije dijamant, dok kad se nosi djeluje poput jednostavnog prstena izrađenog od zlata.

Stjepan nosi prsten Damiani Noi2; Antonia Tea nosi naušnice, ogrlicu, narukvicu i prstenje Damiani Luce te vjenčanicu Vera Wang iz Le Concept by Alex

Mladenci koji žele nešto klasično, ali ipak da je malo posebnije – što su ponekad želje koje nije lako za pomiriti, mogu odabrati vjenčano prstenje iz kolekcije Damiani D.Side koje je, u suradnji s brendom, kreirao glumac Brad Pitt za vjenčanje s Jennifer Aniston.

Iako njihov brak nije potrajao, ova se kolekcija upisala u vječnost, kad je vjenčano prstenje u pitanju, a iza nje se, osim posebnog izgleda, krije i simbolika. Naime, prstenje se ističe dizajnom dviju koncentričnih kružnica koje su međusobno povezano s pet dijamanata. Taj je dizajn “skriven” te se vidi jedino kad se prstenje gleda sa strane, dok prednja strana obaju prstena izgleda kao da je riječ o običnoj burmi od bijelog zlata ili platine.

Vjenčano prstenje iz kolekcije Damiani D.Side

Ono što može vjenčano prstenje učiniti posebnim je i mogućnost stackinga. Postoje brojne linije draguljarskih kuća čiji su modeli namijenjeni da se nose jedni iznad drugih, a i da se vaša kolekcija prstenja konstantno nadopunjuje, pogotovo za važne životne događaje kao što su godišnjice braka. Pariška kuća s tradicijom dugačkom gotovo 250 godina, Chaumet, kreira upravo takve kolekcije nakita, kojima se bitni datumi u vezi ili braku mogu obilježiti.

Prva klijentica te kuće bila je carica Joséphine, Napoleonova supruga i žena koja je započela trend toi et moi zaručničkog prstenja, a upravo je njome inspirirana jedna od najslavnijih vjenčanih kolekcija brenda. U kolekciji Chaumet Joséphine tako se nalazi prstenje u potpunosti optočeno dijamantima briljantnog reza smještenih u 18-karatnom zlatu koje je dizajnirano tako da se može nizati jedno na drugo i savršeno stapati na prstu.

Stjepan nosi prsten Triomphe de Chaumet; Antonia Tea nosi stacking zaručničkog i vjenčanog prstenja Chaumet Joséphine Amour d’Aigrette te vjenčanicu Alberto Palatchi iz Le Concept by Alex

U kolekciji Chaumet Joséphine nalaze se i dijamantna ogrlica i naušnice kojima se vjenčani look može upotpuniti. Ovako poseban zaručnički prsten te vjenčano prstenje u dvije varijante Chaumet Joséphine Amour d’Aigrette zaslužuje i jednako posebnu protutežu, pa se kao idealan odabir za mladoženju nameće atraktivno prstenje iz kolekcije Triomphe de Chaumet koji ima slične elemente dizajna kao modeli Joséphine Amour d’Aigrette.

Pariška kuća predstavila je još jednu kolekciju idealnu za kreiranje idealnog stacka na prstu pod nazivom Bee My Love. Komadi iz sad već ikonične Chaumet Bee My Love kolekcije također kriju simboličnu priču o ljubavi ispričanu kroz motiv pčelinjih saća. Istovremeno upečatljivo i svevremenskog stila, prstenje Chaumet Bee My Love ističe se dizajnom koji poziva na kreativnost, izražavanje stila i stvaranje jedinstvene kombinacije na rukama.

Zaručnički prsten Chaumet Bee My Love Solitaire ističe se briljantnim dijamantom smještenim na prsten ukrašen dizajnom saća koji može biti izrađen u potpunosti u 18-karatnom zlatu ili, pak, u kombinaciji zlata i sitnih dijamanata. Atraktivan dodatak vjenčanom looku, koji upotpunjuje burma iz iste kolekcije, činit će i bangle narukvica Chaumet Bee My Love u kojoj je svaka druga saća ispunjena dijamantom, kao i delikatne naušnice istog dizajna.

Stjepan nosi prsten i bangle narukvicu Chaumet Bee My Love; Antonia Tea nosi bangle narukvicu, zaručnički i vjenčani prsten Chaumet Bee My Love te vjenčanicu Alberto Palatchi iz Le Concept by Alex

Odabir zaručničkog prstena Chaumet Bee My Love definitivno pojednostavljuje proces kombiniranja vjenčanog prstenja koje je dizajnirano kako bi se savršeno moglo složiti sa zaručničkim, a isto tako se u toj kolekciji nalaze i vjenčani prsten te bangle narukvica namijenjeni muškarcima pa mladoženja i mladenka mogu biti u potpunosti stilski usklađeni – zauvijek!

U kolekcijama draguljarskih kuća Chaumet, Damiani i Messika, koje su dostupne za kupnju u butiku Mamić 1970, nalazi se pregršt vjenčanog prstenja za ljubitelje različitih stilova, koje je izrađeno od 18-karatnog zlata i dijamanata visoke čistoće i prozirnosti, a stručnjaci za luksuzan nakit brenda Mamić mogu vam dati vrijedne savjete i time vam olakšati proces odabira vjenčanog prstenja s kojim ćete biti vječno zadovoljni!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Danko Šimunović

Modeli: Stjepan i Antonia Tea (IM Studio Models)

Makeup: Josipa Brač

Kosa: Valentina Čajo

Nakit: Mamić 1970

Vjenčanice i cipele: Le Concept by Alex

Odijelo: Heraldi for men & women

Posebno se zahvaljujemo se bridal salonu Le Concept by Alex na posudbi vjenčanica brendova Vera Wang i Alberto Palatchi te cipela Leilou, kao i za ustupanje prostora za snimanje i dućanu Heraldi for men & women za posudbu odijela za snimanje.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0