Luksuzni brendovi s Instagrama koji izrađuju sjajan nakit od dijamanata i zlata

U potrazi za lijepim i drugačijim nakit najčešće se uputimo u potragu po Instagramu i – moramo priznati – ta nas društvena mreža nikad ne razočara. Bilo da želite statement nakit ili nešto što je u potpunosti u minimalističkom duhu, Instagram got you covered! Čak se i najveći ljubitelji nakita, s ogromnom kolekcijom, nadaju blistavom poklonu ispod bora ili prije svečanih trenutaka oplemene svoju kolekciju pokojim novim komadom. U nastavku otkrijte 3 brenda čiji će se luksuzni nakit uklopiti baš u svačiji stil.

KINN

Ako tražite klasik s modernim zaokretom, koji će moći postati dio obiteljskog naslijeđa, obavezno zavirite u ponudu marke Kinn. Jennie Yoon, vlasnica brenda, osnovala ga je kako bi nadomjestila antikni nakit kojeg su njezini roditelji izgubili kad im je dom opljačkan. Baš zato stvara dizajnerske klasike koji su hommage obiteljskom nakitu i za koje se nada da će se isto tako prenositi s koljena na koljeno. U fokusu je 14-karatno zlato, koje se ručno obrađuje kako bi se osigurala maksimalna kvaliteta izrade i dugogodišnja nosivost, a koje je certificirano od vijeća Responsible Jewelry Council (RJC). Nakit je zamišljen za svakodnevno nošenje, a ističe se jedinstvenim dizajnom. U ponudi su delikatni lančići, ogrlice s privjescima, narukvice i prstenje, a nama omiljeno je prstenje iz serije Solis. Čitavu kolekciju možete pogledati na stranici brenda.

FAIRLEY

Australski nakit pršti koloritom te se zato nalazi na vrhu naše liste za ljeto – pogotovo kad je riječ o sitnim naušnicama ringovima ukrašenim biserima i sjajnim kristalićima! Kako objašnjava Susannah Fairley, osnivačica brenda nakita, nije riječ o komadima koje nosite kako biste stavili završni finiš na svoj outfit nego onima koji privlače pozornost na prvu i potiču razgovor. I čini se kako je to dobitna formula jer brend uspješno posluje od 2013. godine te se u ponudi nalazi pregršt kolekcija s različitim dragim i poludragim kamenjem. Od klasičnog do modernog dizajna sa signature mat finišem ili, pak, ručnom obradom koja je svojstvena za nakit koji potiče s Bliskog Istoka, u ponudi Fairleyja može se naći ponešto za svačiji ukusu, a posebno su atraktivne teksture koje podsjećaju na nakit iz prošlosti (brend koristi izrade i obrade iz davnina). Drago kamenje porijekom je iz Turske, Brazila, Indije i Tajlanda, a koriste se i srebro i zlato te se nakit proizvodi u skladu s najvišim etičkim standardima. Čitavu ponudu nakita možete pogledati putem webshopa brenda.

NUIT ET LINETTE

Brend nakita s bazom u Kopenhagenu jedna je od najbolje čuvanih tajni Skandinavki koje vole dijamante. Sa samo 17 godina, Linette Haaning imala je viziju kreirati nakit s jednostavnim i ženstvenim izgledom napravljenim samo od high-end materijala. Kada uz to zbrojite izbrušen skandi stil i inspiraciju koju pronalazi u prirodi rezultat su svevremenski komadi poput kolekcije Snake u kojoj se nalaze elegantne naušnice, ogrlice, narukvice i prstenje ukrašeno dragim kamenjem. Kad pristupa kreiranju nakita Haaning tvrdi da detalji nisu samo detalji već oni čine dizajn, i baš ti detalji – poput forme zmije – postaju glavni izvor ekspresije pojedine kolekcije. Ne posvećuje se pozornost samo izradi i dizajnu već i materijalima: od komada izrađenih u srebru te onih od 14 i 18-karatnog zlata s dijamantima, Nuit et Linette je luksuzan nakit dostupan svima. Kao da i prije toga nije bila perfektcionist, dizajnerica je prošla obuku i na institutu Gemological Institute of America (GIA) za dijamante te je njezin nakit nešto najbolje što industrija može ponuditi, a riječ je o zaista vječnim komadima. Sve kolekcije i dostupan nakit, kao i onaj koji se radi po narudžbi, možete istražiti na stranici brenda.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Naslovna fotografija: Kinn

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0