Luksuzne vile okružene prirodom idealna su destinacija za vikend

Dok smo rujan i početak listopada koristili za bijeg na obalu, produženi vikend pred nama – a i sve ostale jesenske – želimo provesti u unutrašnjosti. Dali smo se u potragu za kućama koje su okružene prirodom i koje garantiraju mir koji tražite kad vikendom gradsku vrevu mijenjate ugodnijim okruženjem. Unutaršnjost Istre i srednje Dalmacije, ali i Lika i Gorski kotar idealne su destinacije za vikend odmor, a u nastavku možete otkriti neke od naših prijedloga.

Forest Home (Gorski kotar)

Raskošna moderna vila smještena u gustoj borovoj šumi koja ima baš sve za savršen odmor – pruža maksimalan komfor i sve benefite suvremenog života, a nalazi se usred netaknute prirode, tako da se u potpunosti možete isključiti i u uživati u okolici, ako to želite. U kući može boraviti šest do osam osoba, a u modernom i prostranom interijeru koji se proteže na nekoliko etaža i čak 197 kvadratnih metara, smještene su tri spavaće sobe i dvije kupaonice s podnim grijanjem. Uz to, opuštati se možete u dnevnom boravku s TV-om i kaminom, u wellness dijelu sa saunom ili, pak, na terasi na kojoj je smješten jacuzzi te u zimskom vrtu.

Casa Nube (Gorski kotar)

Kuća za odmor s pet zvjezdica nalazi se na osami u mjestu Hlevci. Interijer je uređen u skandinavskom stilu, a bez obzira na to što vremenske prigode nisu idealne za korištenje bazena, svejedno se možete izvaliti na jednu od ležaljki na terasi i uživati u prirodi oko sebe. A pogled je jednako spektakularan i iz spavaće sobe, odnosno bračnog kreveta koji se nalazi ispred ogromnih prozora. Staklene stijene i drvo dominiraju u uređenju ove kuće, koja atraktivno izgleda iznutra i izvana i to u svako godišnje doba.

Vila Angelo (Istra)

U kamenoj kući iz 18. stoljeća, u samom srcu srednjovjekovnog Motovuna, smjestila luksuzno opremljena Vila Angelo s čije natkrivene terase i blagovaonskog stola koji je na njoj smješten puca pogled na zeleno okruženje oduzima dah (zamišljamo kako tamo pijemo prvu jutarnju kavu pokriveni dekociom). Iako su upravo bazen s ogromnom ležaljkom te vrt iz kojih puca pogled na predivnu unutrašnjost Istre glavni aduti ove vile, ni interijer, koji je obnovljen s najkvalitetnijim lokalnim i talijanskim materijalima, nije ništa manje atraktivan. U vilu se može smjestiti osam osoba, a interijer se prostire na 250 kvadratnih metara i tri kata. Sve su spavaće sobe iznimno prostrane, kao i dnevni boravak s dizajnerskim namještajem i kaminom.

Bas de Bas (Dalmacija)

Nedaleko od šarmantnog Skradina smjestilo se imanje okruženo vinogradima na kojem se nalaze dvije luksuzne vile, za čije je unutrašnje uređenje zaslužan Boris Ružić. Vile su uređene u rustikalnom, mediteranskom stilu, s prirodnim i lokalnim materijalima, a zbog pozicije imanja okupane su suncem gotovo čitav dan. Sunčeva svjetlost i toplina dopire i u interijer kroz ogromne staklene stijene – manja vila, s jednom spavaćom sobom, ima ostakljenu jednu čitavu stranu, na oba kata. Obje vile krasi prostrana unutrašnjost, ali i vanjski lounge dio i terasa, tako da se opuštati možete i na svježem zraku.

Villa Ulmus (Istra)

Moderno zdanje nedaleko od Motovuna, u općini Karojba, ostavit će bez daha čak i najzagriženije ljubitelje arhitekture i dizajna. U kreaciju luksuzne vile implementirani su elementi istarskog podneblja, a nalazi se na parceli okruženoj zelenilom, vinogradom i šumom. Dio prirode integriran je i u samu kuću – u malenom atriju nalazi se stablo masline, sve prostorije u prizemnici imaju direktan izlazak u vrt, a unutarnji i vanjski prostor povezani su velikim staklenim stijenama. Vila ima dvije spavaće sobe i dvije kupaonice tako da u njoj može boraviti četiri do 6 osoba. Boraviti se može i u vanjskim dijelovima koji su jednako atraktivno i moderno uređeni, kao i u bazenu koji se grije i u listopadu.

Fotografija: Koridor 27

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram (@casanube), Forest Home, Motovun Heritage, Croatia Luxury Rent, Bibich.co

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0