Ljeto u Zagrebu prepuno je događanja, evo što posjetiti!

Iako se ljeti Zagrepčani razbježe po morskoj obali i ljeta u metropoli mogu biti lijepa i sadržajna. A u to se možemo uvjeriti svi, sada kada smo se vratili s godišnjeg odmora, a grad napokon “diše” i vrvi odličnim događanjima kojih smo željni. Pogledati možete odlične filmove, plesati na partyjima ili se kulturno uzdizati, a gdje, kako i kada, možete otkriti u nastavku članka.

Motovun u Laubi

Tijekom ljeta svi oni koji su se odmarali u Istri su mogli uživati u projekcijama i premijerama na “brdu filmova”. Motovun se do 5. rujna privremeno preselio u Kuću za ljude i umjetnost Laubu, pa ćete tamo moći pogledati neke od najnovijih uradaka hrvatske i strane kinematografije. Karte možete kupiti na ovom linku, a naša je preporuka talijanski film “Lovci na tartufe” kojeg smo imali prilike pogledati na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu.

RNB Confusion Back to the City!

Po prvi put će se plesati na rooftopu zgrade u Radničkoj 47 i to na RNB Confusion partyju na kojem je dobra zabava zagarantirana. Za glazbu će biti zadužena beogradska dj-ica Blair Lea, kao i Jaxtasy, a tulum počinje tijekom dana, u 18 sati, kako bi posjetitelji, osim u opuštenoj atmosferi i odličnoj muzičkoj selekciji, mogli uživati i u pogledu na grad i Sljeme. Tulum će trajati do ponoći, uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje će u tom trenutku biti na snazi, a ulaznice možete kupiti na ovom linku.

Pop Up Summer Garden

Nakon uspješnih izdanja na Tuškancu, Pop Up Summer Garden seli na jezero Bundek. Manifestacija će potrajati sve do 19. rujna, a posjetitelji će moći uživati u nastupima DJ-eva, akustičnih bendova te gledati filmske klasike pod zvijezdama. A sve to moći će se “zaliti” osvježavajućim koktelima i ukusnim zalogajima. Ulaz je besplatan, a raspored zabavnih događanja možete pronaći na Facebook stranici eventa.

Mali Piknik

Mali piknik će i ove godine na jednoj od najljepših gradskih lokacija, ispod krošnji gornjogradskog parka Bele IV., rasprostrti svoje dekice s pogledom na grad, okupiti nasmijana lica, istražiti ljetne okuse malih lokalnih proizvođača i ispričati drugačiju ljetnu piknik-priču. Uz proizvode nekolicine malih proizvođača, nezaobilazno vino u svim bojama, craft pivu i prirodne sokove, ove godine na meni Malog piknika uskaču i raznoliki zalogaji od lokalnih i sezonskih namirnica s potpisom bistroa Vještica koji se posvećuje okusima tradicionalne kuhinje. Uživati možete 27. kolovoza od 17 do 23 sata, a ulaz je slobodan, uz pridržavanje propisanih epidemioloških pravila i mjera.

Ljetne noći Teatra Exit

12. po redu Ljetne noći Teatra Exit donose hit predstave tog kazališta na daske u jedinstvenom open-air ambijentu zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt. Održavaju se od 29. kolovoza pa sve do 12. rujna, a imate priliku uhvatiti neke od predstava kao što su “Kako misliš mene nema?”, “Fešta”, “Tiha noć”, “Buđenje”, “Pluća”, “Ja, tata!”, “Hoerspiel”… Ulaznice se mogu kupiti na linku, a raspored možete pronaći na službenoj stranici kazališta.

Zagreb Design Week

Za sam kraj ljeta najavljeno je najvažnije dizajnersko događanje u gradu. Od 21. do 26. rujna održat će se novo, osmo izdanje najvećeg događanja iz područja dizajna u Hrvatskoj, na središnjoj lokaciji Hale V Tehničkog muzeja Nikola Tesla. U prizemlju će posjetitelji moći kupiti neke od najbolje dizajniranih proizvoda na hrvatskom tržištu, od namještaja do mode, a na katu vas očekuju izložbe: izložba finalista “ZGDW Award”, međunarodne nagrade za dizajn, radovi studenata i učenika dizajna, te niz međunarodnih, tematskih izložbi. Iza Hale V nalazi se vrt u kojem će se održavati predavanja, filmske projekcije i naravno, tulumi. Tema ovogodišnjeg izdanja je “Resilience / Otpornost”, a promišlja specifične okolnosti koje su obilježile naše živote protekle i ove godine. Više informacija pronađite na službenoj stranici.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Facebook, Niko Goga, PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0