Listopad je idealan za posjet Provansi, a hotel Crillion Le Brave pruža pravi doživljaj

Jedna od najljepših regija u Francuskoj, idealno je mjesto za vikend bijeg ili, pak, tjedan dana čistog hedonizma. Provansa je idealna za istraživanje u proljeće ili ranu jesen jer je temperatura ugodna, a vremenske prilike dopuštaju. Istraživanje fascinantnog krajolika ili, pak, tura od vinarije do vinarije – koji god oblik posjete Provansi odaberete, neće pogriješiti, a mi vam preporučujemo da se prepustite uživanju za sva osjetila.

Upravo to možete doživjeti u hotelu Crillion Le Brave, smještenom u Vaucluseu i uređenom u tradicionalnom provansalskom stilu, čemu su ponajviše doprinijeli komadi koje su izrađivali lokalni zanatlije te vizija arhitekta Charlesa Zane. U 34 sobe koliko se nalazi u ovom boutique hotelu koji je dio Maison Pariente hotelske grupacije mogu se tako pronaći terracotta pločice, drvene grede na stropovima, starinske samostojeće kade u kupaonicama iz kojih, u nekim sobama, puca pogled na planine te tkanine ukrašene raskošnim uzrocima.

Sve su sobe i apartmani puni svjetla i prozora te je, samim time, uređenje orijentirano prema prirodi, a hotel je smješten u građevinu koja potječe iz 17. stoljeća te se prostire na nekoliko katova. U prizemlju se, uz lobby, nalaze i suvenirnica te restoran La Madeleine, dok se na prvom katu nalazi bazen okružen čempresima iz kojeg pogled puca na dolinu punu vinograda i maslinika. Na razini iznad nalazi se još jedan restoran s terasom s pogledom te bar u kojima možete ispijati vrhunska vina iz regije. Iako ništa više nije potrebno za savršeno vikend opuštanje, ovaj boutique hotel opremljen je i spa centrom.

Iz hotela tvrde kako kod njih ništa nije standardno pa je svaka soba uređena u posebnom stilu – jedino što ih povezuje su antikni namještaj te pomno birani starinski detalji, kao i originalni tlocrt sobe koji je zadržan od izgradnje. Odsjesti možete u apartmanima veličine od 40 do 80 metara kvadratnih, opremljenih s jednom ili dvije spavaće sobe te kupaonicom i dnevnim boravkom ovisno o veličini te dvokrevetnim sobama koje su nešto manje, ali jednako šarmantne i autentične.

U prilog tome da sezona u Provansi itekako traje govori činjenica da smo prilikom pokušaja bookiranja sobi i apartmana u narednom periodu otkrili da su brojni od njih već rezervirani. Iskustvo spavanja u hotelu od 5 zvijezdica čiji interijer odiše poviješću i pruža pogled na bajkovit krajolik koji ga okružuje prekrasno je iskustvo kojeg ćete dugo pamtiti pa ako uskoro želite otputovati, preporučujemo da istražite ponudu hotela Crillion Le Brave.

Fotografije: Hotel Crillion Le Brave

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0