Likovi umjetnice Paule Kraljević unose pozitivu u svakodnevicu, a mogu visiti i na vašem zidu

Paula Kraljević svestrana je zagrebačka umjetnica koju svoju kreativnost izražava na brojne načine. Naime, vlasnica je Pink Rabbits nails & makeup studija, u sklopu kojeg lica i nokte svojih klijentica ukrašava bojama i uzorcima, a u svojem danu pronađe vremena da i prazna slikarska platna ukrasi svojim djelima. Kraljević je na milanskom Istituto Mode di Burgo završila modni dizajn, a nakon što je zakoračila u svijet mode, shvatila je kako joj nedostaje kreativnosti te se zato počela baviti profesionalnim šminkanjem te slikarstvom.

Iako je samouka, djela Kraljević ne odaju takav dojam – strastvena u svemu što radi, njezin talent ipak izlazi na vidjelo najviše prilikom rada na platnima koja se ističu odvažnom paletom boja te miješanjem medija, kako bi djela ima apstraktni touch. Većina njezinih slika prikazuje ljudsko lice i ekspresije, u posljednjoj se izložbi ipak posvetila nečemu drugome, a to su likovi iz crtanih filmova.

“Volim obične motive predstavljati na neuobičajen način, dopuštajući ljudima da osjećaju i komuniciraju kroz moj rad. Umjetnost je za mene iznimno osoban način komunikacije sa svijetom i jedan od rijetkih smjerova u životu u kojem ne vrijede pravila”, tvrdi Kraljević, čiji se radovi mogu pogledati putem Instagram profila Art by P, kao i na zidovima Dora Body Studija koje krase.

“Ova ‘Cartoon’ izložba mi je vrlo bitna jer je dodirnula moje srce na samom početku. Kad sam se počela baviti likovima iz crtanih filmova shvatila sam koliko život ponekad može biti težak te kako nas ponekad more nevolje koje su izvan naše kontrole”, izjavila je umjetnica te dodala kako je već sam pogled na likove koji šire radost i podižu raspoloženje u trenu, u potpunosti može opustiti.

Kraljević svojim radovima iz “Cartoon” serije želi naglasiti i važnost umjetnosti, koja može biti bijeg od naporne svakodnevice te želi potaknuti i mlade ljude da, umjesto tone odjeće, cipela i modnih dodataka, na svoju shopping listu stave umjetničko djelo. “Umjetnost je vječna i može krasiti vaš zid i uveseljavati vas, svakodnevno”, rekla je Kraljević.

Svojim radovima, koji su svi ručno slikani, akrilnim bojama na Fabriano papirima, Kraljević se nada da barem u malom dijelu uspijeva mijenjati hrvatsku umjetničku scenu i svijest o važnosti umjetnosti u Hrvatskoj. Njezine radove, koji su na prodaju, možete pogledati i kupiti putem službene stranice Art by P ili u Dora Body Studiju (Smičiklasova 22, Zagreb).

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0