Legendarne danske dizajnerske igračke koje obožavaju i odrasli stigle u Hrvatsku!

Od 1930. godine u radionici cijenjenog danskog dizajnera Kaya Bojesena nastaju predivne drvene igračke koje ne samo da obožavaju djeca, već i odrasli koji primjercima koje su dobili u djetinjstvu, naslijedili ili si, pak, kupili u odrasloj dobi, ukrašavaju svoje interijere. Tako su ove igračke, pogotovo drveni majmunčići, postali statement komadi u svakom domu uređenom u skandinavskom stilu, a ove blagdanske sezone nalaze se u ponudi salona namještaja Prostoria u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Drveni “Majmunčić” omiljeni je klasik skandinavskog dizajna koji od 1951. godine uveseljava dječje sobe te njihove vlasnike prati kroz život. Zajedno s kolekcijom drvenih igračaka “Golupčići” i “Vrapčići”, riječ je o igračkama koje se darivaju i odraslima. Ove simpatične Bojesenove igračke izrađene su od punog drveta, oble su forme i suptilnog taktilnog doživljaja, stoga ne čudi da njihova popularnost samo raste već punih 69 godina.

Kay Bojesen postao je poznat po tome što su njegove ruke zaista krile specijalan talent – mogao je oživjeti drvo te su njegove igračke, koje su postale globalno poznate, uvijek bile proglašavane igračkama s dušom i smislom za humor. Kroz život je osmislio više od 2000 komada te je time jedan od najplodnijih danskih dizajnera 20. stoljeća. Njegovi veseli majmunčići te drveni autići krase domove po cijelom svijetu, a od drveta su se izrađivali i nakit, posuđe, čajnici i slično.

Darivanje ovim klasicima dizajna poklanja se ideja o većim vrijednostima: kvaliteti  materijala, dizajna i dugotrajnosti. Zaista posebni i dugovječni božićni darovi dostupni su u svim salonima Prostorije diljem Hrvatske: u Zagrebu (Bauerova 3), Splitu (Poljička 28b) i Rijeci (Dolac 9a).

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0