La dolce vita u izvedbi Diora i Vespe

U suradnji s talijanskim brendovim Vespa, Dior je predstavio svoje prvo brendirano vozilo i liniju asesoara.

Suradnja koja je započela prije pandemije koronavirusa, za cilj si je postavila utjeloviti duh slobode, pokreta i izražaja. Maria Grazia Chiuri, kreativna direktorica Diorovih ženskih kolekcija, dizajnirala je limitirano izdanje Vespe 946, modernu verziju skutera kojeg je do 2012. godine izrađivao Piaggio.

Za Mariu Vespa je usko povezana s njenim Rimom te ju podsjeća na Audrey Hepburn koja se upravo na Vespi vozila iza leđa Gregoryja Pecka u filmu Roman Holiday iz 1953. godine. Također, na Vespi su se ona i suprug vozili Rimom te išli na ljetovanje. Vespa je simbol talijanskog načina života koji je duboko utkan u njenu prošlost te poslovni život.

Iako su kolekcija asesoara i sama Vespa trebale biti predstavljene u sklopu Diorove cruise kolekcije čija se revija trebala održati u Lecceu u svibnju, zbog krize izazvane virusom revija je otkazana. Vespa 946 Christian Dior ukrašena je Diorovim simbolima sa zlatnim detaljima, kao i samo sjedalo čiji je materijal protkan prepoznatljivim logom. Kolekcija uključuje i kofer, dizajniran da se lagano namjesti na vespu te kacigu i ceker.