Kupaći kostimi s trokutićima nikad ne izlaze iz mode

Trendovi dolaze i odlaze, ali neke stvari ipak ne izlaze iz mode. Kad je riječ o kupaćim kostimima, to su bikiniji s gornjim dijelom u obliku trokutića! Povijest bikinija seže u 1946. godinu kad je modni kreator Louis Réard predstavio riskantni dizajn najmanjeg badića na svijetu. Kupaći kostim nosio je naziv Bikini Atoll, otkrivao je pupak i stražnjicu te ga zbog toga manekenke nisu htjele nositi, već je za reviju morao angažirati plesačicu iz Casino de Paris, Micheline Bernardini koja je bila spremna pokazati toliko kože.

Peau

Kasnije su isti model popularizirale filmske zvijezde kao što su Brigitte Bardot, Raquel Welch i Ursula Andress, a bikiniji koji najviše otkrivaju nastali su u 80-im i 90-im godinama prošlog stoljeća. Od prvog modela pa sve do onih koje su nosili supermodeli bilo je puno promjena, a ono što je ostalo isto do danas je nevjerojatna popularnost gornjeg dijela s trokutićima, koji je i dalje omiljen ženama diljem svijeta, bez obzira na ostale predstavljene modele.

My Choice

Ponuda bikinija ove je sezone bogatija nego ikad, a modeli koje nude modne kuće i high street brendovi nisu rezervirani samo za one koji žele otkriti što više kože. Dapače, dizajneri predlažu da svoje mikro gornje dijelove iskombinirate s gaćicama visokog struka – za retro vibru ili, da, pak odaberete gornji dio s ukrašen volanima ili predimenzioniranim mašnama koji će svu pažnju preuzeti na sebe.

Tamara Kalinić nosi Fendi bikini

Naglasak je ipak na minimalističkim modelima, jednostavnog kroja koji se ističu jarkom bojom ili uzorkom. Osim toga, kako biste postigli maksimalno moderan look možete se odlučiti na potez koji koriste broje modne influencerice, a taj je da svoj gornji dio s trokutićima zavežete naopačke – vrpcu koja bi vam trebala biti oko vrata, omotate oko struka i obrnuto. Isto tako, kao najtraženiji modeli ove sezone nametnuli su se oni s dugačkim tankim vrpcama koje nekoliko puta možete omotati oko tijela i tako postići atraktivan efekt. U nastavku otkrijte naših izbor modela!

Jade Swim (MyTheresa)
Isabel Marant Etoile (MyTheresa)
H&M
H&M
Ganni (MyTheresa)
Fendi (MyTheresa)
Eres (MyTheresa)
Eres (MyTheresa)
Eres (MyTheresa)
Zimmermann (MyTheresa)
Zimmermann (MyTheresa)
Tropic of C (MyTheresa)
The Attico (MyTheresa)
Stella McCartney (MyTheresa)
Reina Olga (MyTheresa)
Mango
Mango
Marysia (MyTheresa)
Johanna Ortiz (MyTheresa)

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, MyTheresa, H&M, Mango