Messika

Koji nakit pokloniti nekome u 20-ima, 30-ima, 40-ima i 50-ima?

Luksuzan nakit pripada u kategoriju investment komada koji traju zauvijek i zato čini idealan poklon. No, problem se javlja prilikom odabira dizajna koji neće zastarjeti, koji će biti prikladan za osobu kojoj ga poklanjate te koji će se uklopiti u njezin stil. Zadatak nije lagan, ali odmah ćemo vam reći da nije ni nemoguć – s nekim od komada od 18-karatnog zlata i dijamanata koje smo izdvojili u suradnji sa stručnjacima za luksuzan nakit iz brenda Mamić 1970, moći ćete oduševiti osobu koju darujete.

U svojim kolekcijama draguljarske kuće kao što su Chaumet, Damiani i Messika nude i komade koji imaju simbolično značenje, pa je uvijek dobro otkriti i priču iza pojedinog komada nakita ili, pak, odabrati model prstena poput toi & moi koji simbolizira vječnu ljubav i povezanost. Isto tako, možete i s određenim dragim kamenom ili dizajnom povezati neko zajedničko sjećanje i tako pokloniti komad nakita iz kojeg stoji samo vaša priča. Ako vam je zaista teško odlučiti, odaberite neki klasik – poput delikatnog lančića s privjeskom u obliku medaljona koji pripada u vječne komade koji odolijevaju zubu vremena.

Chaumet Jeux de Liens Harmony

Prilikom odabira luksuznog nakita na umu morate imati želje, potrebe i lifestyle osobe za koju tražite nakit, kako bi se komad koji poklanjate uklopio u sve te postao omiljen. No, kada tražite dizajn koji će se uklopiti u svakodnevni stil, uvelike vam mogu pomoći i godine, a mi vam dajemo prijedlog nakita za poklon ženama u 20-ima, 30-ima, 40-ima i 50-ima.

20-e

Messika Move Uno PavéMessika My TwinMessika Lucky Eye PavéDamiani MargheritaChaumet Jeux de LiensChaumet Bee My Love

Prednost kupovine nakita osobi koja je u svojim dvadesetima je da ta većinom nosi hrpu nakita i obožava stacking komada pa je lako ocijeniti što bi joj se moglo svidjeti i koji bi se komad uklopio u postojeću kolekciju. Zato je odličan izbor Chaumet Bee My Love prstenje koje je jednostavno i može se uklopiti u svačiji stil, a opet je riječ o posebnim komadima zbog oblika pčelinijih saća. To je prstenje namijenjeno za stacking i kombiniranje s ostalim komadima nakita. Motivi privjeska kao što je Messika Lucky Eye uklopit će se u stil mlađih generacija, a ako ne želite pokloniti nešto klasično, klip za uho Messika My Twin ili prsten s pomičnim dijamantom Messika Move Uno bit će pun pogodak.

30-e

Chaumet Jeux de Liens HarmonyChaumet Bee My LoveMessika My Twin Toi & MoiMessika Glam'AzoneDamiani Margherita

Ženama u 30-ima poklonite “wear forever” komade. U tom razdoblju žene već imaju izgrađen vlastiti stil i jako dobro znaju što im se sviđa, a što ne i neće bilo što staviti na sebe. To ujedno i malo otežava kupovinu poklona, no isto tako možete znati i da s klasikom nećete pogriješiti. No, to ne znači da takvi komadi moraju imati i dozu ozbiljnosti – Damiani Margherita viseće dijamantne naušnice su timeless model, ali i onaj koji ima dozu razigranosti zbog cvjetnog motiva. U istu kategoriju pripada i zanimljivo prstenje kuće Messika – modeli Glam’Azone i My Twin toi & moi idealan su izbor jer se mogu nositi kao dio svakodnevnih outfita, ali i biti statement komadi za večernje kombinacije, ovisno o stilu osobe i količini nakita koju nosi. U kategoriji “wear forever” nakita posebno se ističu bangle narukvice, a naš izbor pao je na Chaumet Bee My Love model.

Chaumet Bee My Love

40-e i 50-e

Damiani MimosaDamiani MimosaDamiani MimosaChaumet Joséphine Ronde d'AigrettesDamiani D.SideDamiani D.Side

Žene u zrelijoj životnoj dobi vjerojatno već imaju sve komade nakita koje su ikad poželjele, a vi njihovi kolekciju možete zato nadopuniti nekim zaista posebnim komadom. Drago kamenje u boji ili sedef pravi su odabir za žene u 40-ima i 50-ima, a elaborirani dizajn koji ide uz njih samo je dodatan plus i garancija da će takvo kamenje zasjati u punom sjaju. Dijamantno prstenje s rubinom, safirom ili smaragdom iz kolekcije Damiani Mimosa ili, pak, naušnice s akvamarinom Chaumet Joséphine Ronde d’Aigrettes zaista su posebni komadi na čiji izgled nitko ne može ostati imun. Suptilni sjaj sedefa je van konkurencije, a Damiani D.Side naušnice i dugačka ogrlica delikatni su komadi koje će svatko moći uklopiti u svoju garderobu.

Damiani Mimosa

Svi komadi iz kolekcija draguljarskih kuća Chaumet, Damiani i Messika dostupni su za kupnju u butiku Mamić 1970 u kojem će vas dočekati stručnjaci za luksuzan nakit i dodatni vam pomoći u odabiru idealnog poklona.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Mamić 1970

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0