Koje suplemente koristiti tijekom trudnoće i dojenja?

U životnom ciklusu žene, trudnoća obilježava novi početak. To je uzbudljivo razdoblje života prepuno emocija, koje se kreću od euforije do zabrinutosti i straha, tijekom kojeg buduće majke žele znati što više kvalitetnih informacija kako bi osigurale najbolje za svoje dijete, trudnoću i porod. Brojne trudnice savjetuju se sa svojim ginekolozima o pravilnoj prehrani tijekom trudnoće u želji da svojem djetetu pruže što zdraviji život po dolasku na svijet, a u nastavku možete otkriti i naše savjete. 

Pexels

Ključni nutrijenti za zdravu trudnoću i dojenje

Uravnotežena i kvalitetna prehrana važna je tijekom planiranja trudnoće, a esencijalna tijekom prvog tromjesečja kada se razvijaju organi ploda i dolazi do brzog dijeljenja stanica. Važnost pravilne prehrane ne prestaje dolaskom novog članka obitelji. Naprotiv, adekvatan unos hranjivih tvari i tekućine presudan je za pravilnu produkciju majčinog mlijeka, potporu rasta te pravilan fizički, mentalni i emotivni razvoj djeteta.

Vitamin D potičine proizvodnju spolnih hormona, poboljšava ovulaciju i hormonalni balans, vitamini B6 i B12 hormonski su regulatori šećera u krvi, nedostatak željeza može dovesti do gubitka ovulacije, dok folna kiselina prevenira različite vrste oboljenja, zaslužna je za očuvanje zdravlja fetusa te sprečava anomalije mokraćnih kanala.

Pexels

Preporučuje se dnevni unos od najmanje 250 miligrama omega-3 masnih kiselina (DHA + EPA), a pritom udio DHA (dokozaheksaenske kiseline) treba iznositi najmanje 200 miligrama kako bi se postigao blagotvorni učinak na zdravlje majke i djeteta. Neosporna je važnost dovoljnog unosa ključnih vitamina i minerala, no za razvoj djeteta podjednako je važno unositi i dovoljno omega-3 masnih kiselina.

Obogatite svoju prehranu odabranim dodacima prehrani

S obzirom na to da prehranom teško možemo u organizam unijeti sve nutrijente koji su nam potrebni, posebno kad je o pripremi za trudnoću riječ, dodaci prehrani igraju značajnu ulogu kako bi imunitet majke – te uzročno-posljedično i djeteta – bio na zavidnoj razini.

Kao odgovor na potrebe svih žena u reproduktivnoj fazi te trudnica i dojilja, hrvatska tvrtka Almagea® kreirala je Prenatal Omega3+, dodatak prehrani temeljen na najnovijim znanstvenim spoznajama. Inovativna formulacija Prenatal Omega3+ sadrži jedinstvenu kombinaciju vitamina, minerala, antioksidansa, karotenoida i omega-3 masnih kiselina te osigurava 15 pomno biranih nutrijenata za zdravu trudnoću i dojenje.

Prenatal Omega3+ se razlikuje od svih ostalih dodataka prehrani za trudnice po tome što osigurava i unos prirodnih karotenoidnih pigmenata, luteina i zeaksantina, koji su važni za zaštitu očiju mame i bebe, a ujedno su i strukturni dio mozga te time iznimno važni za njegov pravilan razvoj od prvih dana života. Dodatna prednost je što Prenatal Omega3+ sadrži dva oblika folne kiseline – aktivni oblik 5-MTHF (600 µg) te folnu kiselinu (200 µg) što doprinosi optimalnoj bioraspoloživosti folata u tijelu majke.

Iako je ispadanje kose nakon poroda normalna pojava, dodaci prehrani i raznovrsni izbor namirnica spriječit će intenzivno ispadanje kose nakon poroda i osigurat će vam dovoljnu količinu vitamina i minerala koji su potrebni za njezin kvalitetan rast. 

Almagea® Shine On+ inovativan je i nagrađivani dodatak prehrani za ljepotu i zdravlje kose, kože i noktiju. Njegovi patentirani sastojci Keranat™ i SkinAx² ™ istraživani su u kliničkim studijama te im je dokazano povoljno djelovanje na izgled kose i kože. Shine On+ osim patentirane mješavine SkinAx² ™ i Keranat™ sadrži i druge aktivne sastojke: vitamin C, koenzim Q10, cink, bakar i biotin (vitamin B7). 

Keranat™ predstavlja prirodnu patentiranu mješavinu ulja sjemenki prosa, sjemenki pšenice, sjemenki suncokreta i listova ružmarina. Jedinstvena, inovativna i učinkovita botanička mješavina za lijepu i zdravu kosu ne sadrži GMO, gluten te je potpuno prirodnog i biljnog porijekla. U Keranatu™ je posebno važna jedinstvena kombinacija polifenola miliacina i ceramida (koji su po strukturi fosfolipidi) koji aktivno stimuliraju dijeljenje keratinocita, regeneraciju vlasišta te stvaranje kolagena u korijenu kose što je važno za “usidrenje” vlasi zbog čega je kosa već nakon šest tjedana snažnija i zdravija, a zbog ceramida vlakna kose i vlasište je pravilno hidratizirano.

Sastojci djeluju iznutra za gustu, sjajnu i čvrstu kosu, zdrave i lijepe nokte te uravnotežen ten i elastičnu kožu, a svojim učinkovitim djelovanjem osvojio je i hrvatske dermatologe. Značajna prednost Shine On+ je činjenica da je pogodan za vegane, trudnice i dojilje, ali i osobe koje ne podnose gluten.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR, Pexels

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0