Karolina Mountain Lodge je skriveni dragulj okružen planinama

Slažemo se da ne treba bježati od stvarnosti, ali ponekad je kratki bijeg, pogotovo onaj u prirodu gdje se možemo isključiti od svega – najbolje rješenje. A upravo to možete dobiti u Karolina Mountain Lodge, kući smještenoj u pitoresknom selu Stari Laz, koja je pravi skriveni dragulj Gorskog kotara okružen planinama. Kuća se nalazi u blizini Ravne Gore, što znači da je od glavnog grada udaljena otprilike sat vremena vožnje automobilom te oko 50 minuta od Rijeke, što Karolina Mountain Lodge čini idealnom vikend destinacijom.

A na tako kratkoj udaljenosti nalazi se prava drvena, šarmantna, cozy idila koja će, ako ste pravi srećković, biti okružena i snijegom (u okolici se može uživati i u skijanju). U pogledu na snježni pokrivač i planine koje se nalaze okolo kuće možete uživati iz dnevnog boravka, a ako se tamo nađete za sunčanog vremena, većinu ćete dana ipak poželjeti provesti na suncem okupanoj drvenoj terasi.

No, ipak, noći su rezervirane za boravak unutar kuće, a posebno je toplo i ugodno ispred kamina. Dnevni boravak uređen je u minimalističkoj, pomalo skandinavskoj vibri, a isti stil uređenja rezerviran je za ostatak kuće. Kada vrijeme ne provodite u zajedničkim prostorijama – dnevni boravak s izlazom na terasu je spojen s kuhinjom i blagovaonicom, možete se opustiti u nekoj od tri spavaće sobe ili dvije kupaonice. Poseban ugođaj spavaćim sobama daju drvene grede na stropu, a eksterijer kuće se ističe ne samo arhitektonski, već i izgledom – čitav je obojen u crnu boju. Za one koji ne mogu bez tehnologije, valja naglasiti da je planinska kuća opremljena TV-om i WiFi-jem.

Iako je glavna prednost Karolina Mountain Lodge kuće za odmor ta što je okružena netaknutom prirodom, jednostavno, ali smisleno uređen interijer u crnoj, bijeloj i sivoj boji te skandinavskom stilu s pokojim autentičnim, retro detaljem, izdvajaju ovu vikendicu na dvije etaže u srcu Gorskog kotara od ostalih.

Fotografije: Airbnb

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0