Kao da nam je trebao razlog da ga volimo još više: Brad Pitt predstavio rosé šampanjac

Sjećate se kada su holivudske zvijezde Brad Pitt i Angelina Jolie odlučili uložiti u vinograd u Francuskoj te se početi baviti proizvodnjom vina? Sada već bivši bračni par, od 2012. godine proizvodi Château Miraval vino, na svojem Côtes de Provence imanju, u suradnji s obitelji Perrin. Brzo su se pozicionirali u vrlo zanimljivog proizvođača roséa, a upravo su svijetu odlučili predstaviti svoju novu kreaciju i smjer u kojem idu.

Naime, Brad Pitt je došao na ideju da budu jedina kuća koja će proizvoditi isključivo rosé šampanjac.

Fleur de Miraval tako nam stiže 15. listopada, ohrabren nevjerojatnim uspjehom dosadašnjih rosea te francuske vinarije. Njihov suhi rosé blijedoružičaste boje (brose) slovi za favorita znalaca sa snažnim voćnim okusima.

A što se rosé šampanjca, na kojem se radilo pet godina, tiče čini ga 75 posto sorte Chardonnay te i 25 posto crnog pinota. Ideja je bila upariti mineralnost i slanost Chardonnaya s bojom i voćnim aromama Crnog pinota.

Kreiran je korištenjem tradicionalne metode saignée (način proizvodnje pri kojem se odtače višak mošta prije maceracije ili na samom početku kako bi se dobila veća koncentracija crvenog vina), proizveden je u sjeveroistočnoj regiji pokrajine Champagne kako bi bio klasificiran kao autentični šampanjac. A i pakiranje je prekrasno – jednostavna, crna bocu sa svijetlo ružičastim detaljima djeluje iznimno elegantno. Cijena ovog šampanjca iznosit će 390 američkih dolara, ali sudeći po renomeu koju su vina Miraval stekla u posljednjih nekoliko godina, kupaca će biti napretek.

Osim toga, u prilog im ide i što u svojim redovima imaju zgodnog promotora – Pitt je, naime, istaknuo kako je rezultat spektakularan i da je jako ponosan na ono što su proizveli. Za njega, priča o Miravalu nije priča o celebrity vinu, već autentičnom projektu i prekrasnom imanju u koje je uloženo puno ljubavi i na kojem rado surađuje sa suvlasnicima, Perrin obitelji, koja je već pet generacija u biznisu vina. Nakon pročitanog, kako bismo mu mogli odoljeti? Šampanjcu mislimo, ne Pittu.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0