Kako što bolje pripremiti tijelo nakon Božića te opet zablistati u Novogodišnjoj noći

Blagdansko je vrijeme, među ostalim, obilježeno unosom visokokalorične hrane i pića, posebice slastica i alkohola. Premda i to nesumnjivo spada u čari ovog razdoblja, nije na odmet razmisliti o posljedicama koje to ima za naše tijelo.

Kako se sljedećeg dana što bolje oporaviti od viška hrane ili pića?

tumblr_inline_nu3pqyLRN01sudq3m_1280

Oporavak će, naravno, uvelike ovisiti o tome koliko smo pretjerali s teškom hranom ili alkoholom ili pak i s jednim i s drugim.U mojim knjigama često spominjem ulje noćurka kao izvrsno anti-aging i detox sredstvo. No, to je ulje bogato omega 6 esencijalnim masnim kiselinama izvrsno i u prevenciji, ali i uklanjanju mamurluka. Tako će jedna kapsula prije partija i jedna ujutro pomoći jetri pri eliminaciji toksina iz tijela i olakšati želučane probleme.

omegaDSC_0851_398x600

Ono što vam savjetujem u svrhu ubrzanja procesa oporavka jest da se opskrbite s Dr.NB Omega Mega u koji stavljamo terapeutske doze omega 3&6&9 masti. Ako ste ovih blagdana unijeli više hrane i pića nego to uobičajeno činite, najvažnije je pomoći vašem ‘čistaču’ tijela – jetri, da što efikasnije radi (jer sada radi itekako naporno). Stoga joj olakšajte rad i uzmite kapsulu milk thistle, poznatu i pod nazivom Silymarin.

 

Odlična ideja je, primjerice, razmisliti i o postu tijekom kojeg ćete unositi samo tekuću hranu poput povrtnih juha ili voćnih frapea s dodatkom lanenog ulja. Pijte puno vode jer i na taj način olakšavate jetri pri eliminaciji viškova od prethodnog dana. Da ne biste razmišljali o tome je li vaša formula učinkovita, Doctor Nutrition Bar kreirao je svoj super Bio Alkalni Juice Detox. Konzumirajući ga, tijekom dana ćete unijeti preko 3 kg alkalne hrane spremljene posebnom metodologijom dvostrukog hladnog prešanja.

Kako se oporaviti od mamurluka?

fzfzf

Jedan od razloga nastanka mamurluka jest dehidriranost tijela uslijed čega dolazi do manjka esencijalnih minerala. U takvom slučaju može pomoći sok od rajčice ili sendvič s medom.

Izvrsno preventivno sredstvo jest prije spavanja popiti dvije do tri čaše vode, a vrlo brz i efektan način suzbijanja mamurluka je i shake od banane, mlijeka i meda. Oni koji pak preferiraju topli obrok, mogu se odlučiti za pileću juhu s dodatkom naribanog đumbira.

Iako nisam pobornik kupovnih napitaka s polica supermarketa, u slučaju pretjerivanja s alkoholom mogu pomoći i sportski napici jer sadrže elektrolite koji vam upravo nedostaju.

Ako ste zaista pretjerali s alkoholom, dobro bi bilo prije spavanja uz nekoliko čaša vode uzeti i tablete vitamina C i B te taj postupak ponoviti i ujutro. Ovi će pripravci pomoći bržem i učinkovitijem eliminiranju alkohola iz tijela te vam dati dodatnu energiju.

Naposljetku, žene moraju voditi računa o tome da lošije podnose veće količine alkohola od muškaraca. Pritom valja imati na umu kako previše alkohola dovodi i do destabilizacije razine šećera u krvi, čak i kod osoba koji imaju izvrstan nutritivni profil. Stoga oprez za sve koji imaju problema sa stabilizacijom šećera u krvi kada posežu za čašicom više!

potpiszgzg

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0