Kako odabrati korektor za lice i ne pogriješiti?

Odabrati pravu nijansu pudera nije lako, a odabrati idealnu nijansu korektora – još je teže. Uz to, korektor mora zadovoljiti i kriterije kao što su dobro prekrivanje podočnjaka i ostalih nedostataka, ne smije se nakupljati u porama, nestati tijekom dana ili, pak, biti preuočljiv. Ako u računicu uvrstimo i nevjerojatno bogatu ponudu, ne čudi činjenica da brojne žene ne znaju kako odabrati korektor te u većini slučajeva koriste pogrešan.

Uz to pojedine formulu djeluju na korekciju boje, imaju sjajniju nijansu ili onu za poptuno prekrivanje. Korektor koji reflektira svjetlost posvijetlit će sjenovite krugove ispod očiju, ali neće zakamuflirati crvenilo ili mrlje. Ako ste, pak, čuli da na biste trebali koristiti korektor koji je nekoliko nijansi svjetliji od tona lica, to u praksi može izgledati loše ako je korektor nanesen tako da je jako vidljiv. Kako odabrati korektor i pritom ne pogriješiti te na što sve obratiti pozornost, otkrijte u nastavku – sigurni smo da pozitivan rezultat neće izostati!

Po tipu kože

Ako imate masnu kožu, izbjegavajte kremasti korektor ili korektor u stiku jer ove teksture često začepljuju pore i povećavaju njihovu uočljivost. Umjesto toga, potražite korektor koji ne sadrži ulje, na kojem je oznaka da je postojan minimalno 12 sati te onaj s matirajućim finišem.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear korektor s mat efektom

Ako imate suhu kožu, izbjegavajte matirajuće korektore jer će samo naglasiti suhoću kože. Formule s pomalo blistavim finišem, pune hidratantnih sastojaka, bolja su opcija.

Giorgio Armani Luminous Skin Concealer idealan je izbor za suhu kožu

Po potrebi i namjeni

Namjeravate li koristiti korektor za prekrivanje nepravilnosti i prištića na koži, najbolji izbor su oni tekuće teksture. Za razliku od kremastih, manje će se isticati na nepravilnostima, a imaju i najmanju šansu da začepe pore. Također, tekući korektori dobri su i za one s borama jer je najmanji rizik od nakupljanja proizvoda u naborima kože. Tekući korektori dostupni su s manjim i većim prekrivanjem, a mogu se i nanositi u slojevima. Dolaze u satenastim, sjajnim, šljokičastim i mat verzijama.

Maybelline Instant Anti Age Eraser tekući korektorCharlotte Tilbury Magic Away tekući korektorRose Inc Softlight tekući korektor

Kremasti korektori posebno su dobri za srednje do jako prikrivanje crvenila i depigmentacija na licu. Na kožu ih je najbolje nanositi četkicom ili beauty blenderom. Najčešće su pakirani u posudice, a njihova formula za potpuno prikrivanje sakrit će baš sve tragove umora i neprospavane noći. Oni s iznimno kremastom teksturom zahtijevaju nanođenje pudera u kamenu ili prahu nakon njih, kako ne bi ušli u sitne borice na licu.

NARS Cosmetics Radiant kremasti korektorGlossier Stretch kremasti korektorFenty Beauty by Rihanna Pro Filt’r Instant Retouch Longwear kremasti mat korektor

Posvjetljavajući korektori najviše će benefitima donijeti onima koji vode borbu s  podočnjacima jer, osim što će prekriti tragove neispavanosti, posvijetlit će dio ispod očiju i tvoriti pogled.

YSL Touche Eclat hibrid je korektora i highlightera koji će posvijetliti pogled

Kako odabrati idealnu nijansu korektora?

Najteži zadatak pri odabiru je pogoditi pravu nijansu. Korektor bi, ovisno o tome za što ga koristite, trebao biti jednak boji vašeg tena za uporabu na licu te jedan do dva tona svjetliji za područje ispod očiju. Upotrijebite li presvijetli korektor na podočnjacima, oni će djelovati sivo, a koristite li istu nijansu kao za lice izostat će efekt otvaranja pogleda i svježine. I ne, ne možete imati jedan korektor koji će i prikrivati nepravilnosti na licu i podočnjake. Razmislite za što ga najviše koristite te u skladu s odogovorom odaberite nijansu. Kako biste najbolje odredili idealnu boju, korektor isprobajte na prirodnom, danjem svjetlu, na unutarnjoj strani ruke ili uz rub vilice.

Može li se korektor koristiti bez pudera i gdje ga nanijeti?

Da, korektor se može koristiti i bez prethodnog nanošenja pudera na licu. Dapače, korektor koji je na lice nanesen na krucijalna mjesta kao što su crvenila, prištići ili depigmentacije, može u potpunosti zamijeniti puder osiguravajući vam odličan, prirodan look.

Na lice ga je najbolje nanijeti samo na mjestima na kojima je zaista potreban. Stavite točkicu korektora na unutarnji kut očiju te ga prstima dobro razmažite i utapkajte u kožu. Ako primijećujete crvenilo oko usana ili nosa i na te dijelove nanesite korektor samo pripazite da je dobro razmazan i sjedinjen s kožom. Dodate li usnama malo boje, a trepavicama maskaru, gotovi ste s dnevnim makeupom!

Odlučite li da vam treba i puder, korektor je puno bolje nanijeti prije samog pudera. Tako ćete najprije prekriti sitne nedostatke na licu pa ćete puder nanijeti u tanjem sloju te izbjeći dojam kao da nosite “masku” na licu. Sada kada znate kako odabrati korektor i riješiti se sitnih nepravilnosti u tren oka, vjerujemo kako vam nanošenje makeupa postati brže i efikasnije!

Fotografije: Instagram, Cult Beauty, Rose Inc, Lookfantastic

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0