Kako pravilno nanijeti proizvode za samotamnjenje

Ako se još uvijek niste uputili na godišnji odmor, a sanjate o onom savršenom, osunčanom tenu, imamo rješenje. Ako tijekom ljeta ne uspijevati dobiti lijepu boju ili se, pak, ne želite dugo izlagati suncu, pravi su spas su drugi načini tamnjenja – pekmezi za brže tamnjenje te pjene i losioni za samotamnjenje.

Ako ste barem jednom odlučili koristiti pjenu ili losion za samotamnjenje, onda razumijete da to nije jednostavan proces i da često zna doći do nejednake raspodjele proizvoda, da se na nekim dijelovima tijela vide i crte od nanošenja proizvoda i jedino što vam u takvim situacijama preostaje je samo – isprati to. Kako biste izbjegli navedene situacije donosimo vam nekoliko bitnih koraka koje trebate proći prije nego što se upustite u nanošenje odabranog proizvoda za samotamnjenje.

“Everything shower”

Vrijeme koje provodite u tušu prije nego što na tijelo stavite pjenu ili losion za samotamnjenje trebate iskoristiti maksimalno. O “everything showeru” već smo pisali, a on se uglavnom odnosi na to da uklonite dlačice s cijelog tijela kako bi koža postala glatka i, u ovom slučaju, spremna za nanošenje proizvoda za samotamnjenje koji će se lakše upiti i jednako raspodjeliti na vašem tijelu.

Ne preskačite piling!

Ovaj korak također je dio “everything shower” rutine, a čak je i najbitniji korak u kreiranju savršenog tena iz bočice. Dobar piling najbolje se postiže sa spužvicom za tuširanje jer tako ćete odstraniti sve stranice mrtvu kožu koja se nalazi na tijelu te će vam koža tijela instantno biti sjajnija i glađa. Ako piling nanosite rukama, rezultati neće biti jednaki kao sa spužvicom te je veća šansa da ipak niste sve mrtve stanice kože uspjeli odstraniti.

Hidratizirajte kožu

Prije samog stavljanja proizvoda za samotamnjenje, preporučljivo je da ipak nanesete kremu ili losion za tijelo koje inače koristite poslije tuširanja. Na masniju kožu, krema za samotamnjenje će se ljepše primiti, ali će vam se i bolje upiti u kožu. Korištenje obične kreme za tijelo koja je bez mirisa i parabena najbolja je opcija.

Vrijeme je za besprijekorno samotamnjenje

Najbolji rezultati postižu se korištenjem rukavice za nanošenje self-tan proizvoda. Rukavice možete pronaći u svim drogerijama, a upravo su one najbitnije jer ćete uspješno uspjeti raspodjeliti pjenu ili losion po čitavom tijelu – najbolje rezultate postići ćete s kružnim pokretima. Uz to, nakon što nanesete proizvod za samotamnjenje, preporuča se da se ne tuširate prvih nekoliko sati  kako bi proizvod što duže ostao na koži.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0