Kako pomoći koži da preživi zimu?

Svi volimo provoditi vrijeme vani, a dolaskom zime i padom temperature, kada odlučimo provesti večer na adventskim kučicama, snijegu ili vjetru, naša se koža veseli znatno manje od nas. Kao što sezonski mijenjamo garderobu, tako bi i beauty rutina trebala privremene promjene. Kako bi što bezbolnije prezimila, koži je potrebno osigurati hidrataciju i zaštitu.
Evo par prijedloga kako uspjeti u tome i ne osjetiti posljedice temperaturnih minusa:

PROMIJENITE SREDSTVO KOJIM ČISTITE LICE

Pjenasta sredstva za pranje lica odlična su ljeti i u toplijim dijelovima godine kada se više znojimo i koža se brže masti. Zimi, kada se koža brže suši, kako zbog vremena tako i zbog zagrijanih prostora u kojima boravimo, kremasti čistači će biti od veće pomoći jer neće narušavati njenu prirodu barijeru.

Fresh Soy face

EKSFOLIJACIJA

Bez dobrog pilinga koji će ukloniti suhe ili ispucane dijelove kože, niti jedan serum ili krema neće moći djelovati. Piling je i najbolji način za osvježiti izgled lica kako biste mu vratili sjaj koji često gubi zimi. Najbolje vrijeme za eksfoliaciju je navečer kako bi se koža stigla regenerirati do ujutro kada će biti u doticaju s UV zrakama. Ako koristite jači kemijski piling, obavezno koriste SPF, bez obzira što je zima.

Kiehl’s Epidermal Re-Texturizing Micro-Dermoabrasion piling

HIDRATANTNA KREMA

Osim ako nemate jako masnu kožu pa ste sretnica koja se može provući s laganim gel kremama, zimi će vam trebati poštena, masnija hidratantna krema. Ako imate suhu kožu, potražite kreme koje sadrže ceramide i masne kiseline koje će uravnotežiti prirodnu barijeru kože i spriječiti gubitak vode. U dnevnu rutinu svakako uključite i serum na bazi hijaluronske kiseline.

Dr. Jart Ceramidin

ULJA ZA LICE

Ako osjećate da krema za lice nije bila dovoljna, a koža “traži” još hidratacije, ulja za lice svakako će umiriti situaciju. Možete ga koristiti pomiješanog s kremom ili nakon nje. Ulja pomažu tako što “zaključaju” svoja i hidratantna svojstva kreme, pa je lice mekano i nahranjeno.

Clarance Blue Orchid ulje za lice

BALZAM ZA USNE

Usne su posebno sklone pucanju i gubitku vlage. Opskrbite se dobrim balzamom koji će ih nahraniti, a posebno je djelotvorno ostaviti ga na usnama preko noći, kao posljednji korak beauty rutine. Maske za usne sjajno su rješenje, a proizvodi na prirodnoj bazi imaju veću prednost nad industrijskim koji često stvaraju ovisnost usana o njemu.

Weleda Skin Food balzam za usne