Kako ostati produktivan i tijekom zimskih praznika?

Tijekom blagdanske sezone vladaju zabava, druženje s najmilijima i uživanje u hrani i piću. Koliko god je riječ o prazničnom periodu, sasvim je uobičajeno i nakon ovog perioda osjećati umor i demotivaciju, ali s druge strane dobro je znati da postoje različiti načini koji vam mogu pomoći da ostanete produktivni i tijekom blagdana.

Vrijeme za sebe

I tijekom ovog razdoblja često zaboravimo uzeti malo vremena za sebe. Zauzeti kupovinom poklona, pripremanjem obroka za čitavu obitelj, nabavkom namirnica i bora… Ponekad radi toliko obaveza može nastati pritisak, pa je važno pronaći vremena i za sebe. Radite ono što vas čini sretnima, ali sami. Bilo da je to šetnja parkom, čitanje knjige, gledanje serije ili slušanje pjesama u autu dok se vozite gradom – što god to bilo, nemojte zaboraviti da je i vaše mentalno zdravlje bitno.

Vodite dnevnik

Razumijemo kako ovo zvuči, ali nije onako kako mislite. Journaling odnosno vođenje dnevnika pomoći će vam u tome da se svakodnevno osvrnete na to sve što smo postigli, pa i tijekom cijele godine i da postavite ciljeve za iduću godinu. Zapišite si sve na čemu ste zahvalni i na što ste ponosni. Možete i napraviti listu onoga što biste željeli postići i i u nadolazećoj godini.

Rano buđenje

Blagdani su ujedno i vrijeme godišnjih odmora, što znači da možete spavati do kad hoćete jer ne morate nigdje žuriti – no to je jedna pogreška koju dosta ljudi čini tijekom blagdana. Naravno, odmoriti se treba, ali ako započnete dan u neko ranije doba (otprilike do devet sati), pred vama će biti cijeli dan koji možete iskoristiti. Sigurno nismo jedini koji su se znali probuditi oko 12 sati da bi nam onda bilo prekasno za bilo što jer smo većinu dana prespavali. Čim se probudite jedna od navika koje biste trebali imati je i pospremanje kreveta – to je jedna od najbitnijih navika za produktivan dan.

Tjelovježba

Svi smo barem jednom tijekom blagdana rekli da moramo malo manje jesti, da ima previše hrane i da s početkom nove godine počinjemo s tjelovježbom. Zašto ne biste odvojili malo vremena svakog dana i vježbali već sad? Obično su nam ciljevi, kad je u pitanju vježbanje, prezahtjevni – zadamo si na početku godine odlazak u teretanu ili na treninge tri puta tjedno, a to uopće ne mora biti tako. Dovoljno je da si svakog dana uzmete 30 minuta da odradite nekoliko vježbi i u svome domu. Osjećaj je isti kao i da ste proveli sat vremena u teretani, a osjećat ćete se produktivno.

Promijenite rutinu

Zvuči banalno, ali ovo je odličan način kako za poticanje produktivnosti. Umjesto kafića u koji stalno idete sa svojim prijateljicama, pronađite neko novo mjesto koje niste posjetili ili gdje ne idete često. Ili si dan organizirajte kao jednodnevan izlet do grada koji još možda niste nikada posjetili. Ovo vrijeme je vrijeme puno događaja u svakom gradu tako da odaberite grad i sa prijateljima se upustite u nove avanture!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0