Kako organizirati ormar

Početak godine savršen je za slaganje i organiziranje, a najbolje ćete se osjećati ako krenete od svog ormara. Otkrit ćete koliko divnih komada odjeće imate, a kad u ormaru pronađete komade koje dugo niste nosili, osjećat ćete se kao da ste bili u shoppingu!

Ne morate se zadržavati samo na slaganju odjeće, posvetite se ovom projektu u potpunosti – zaigrajte se i izbacite nepotrebne komade koje vjerojatno više nećete staviti na sebe, ali ih čuvate iz sentimentalnih razloga. Nema ništa gore od stajanja pred ormarom koji nije pregledan i prenakrcan je odjećom koju nosite svaki dan (jer ovu drugu ni ne vidite u bespućima ormara).

ormar2

Reorganizirajte raspored, bacite nepotrebno i uredite ormar kao da uređujete prostor u kojem provodite vrijeme, ubacite motivacijske i inspirativne detalje kao ukrase u svoj ormar i osjećat ćete se kao diva u svom showroomu.

Koji su kriteriji za rješavanje odjeće?

Za početak – postavite si pitanje „da sam sada u shoppingu, bih li kupila ovo?“, ako je odgovor negativan znači da je vrijeme da se odreknete tog komada odjeće. Zadržavanjem nepotrebnih stvari natrpavamo prostor i oduzimamo mu funkcionalnost. Zapamtite da bi ormar trebao sadržavati odjeću koju trenutno nosimo, čak bi i sezonsku odjeću bilo dobro van sezone pospremiti na više police ili pak tavan.

S druge strane, postoje ključni komadi koje morate posjedovati i koji su uvijek iznova in.

VESTE – riješite se vesti koje niste obukli od prošle godine. Ako imate vestu koja je izblijedila, ofucala se ili stisnula, nemate o čemu razmišljati.

KOŠULJE – košulja nikad dovoljno, rješavajte se onih koje su umrljane, poprimile su miris ili su vam možda tjesne.

HALJINE – sve one haljine koje ste isprobali nekoliko puta u zadnjih godinu dana, a ni jednom niste zaista obukli, moraju napustiti vaš ormar. Nemojte se bojati riješiti haljine u kojoj ste nekad izgledali kao da ste sišli s modne piste, ali se jednostavno u međuvremenu izgubila magija – velika je vjerojatnost da je ta haljina dala svoje i da s njom morate prekinuti.

HLAČE – za početak isprobajte svaki par hlača, one koje vam više ne stoje dobro, vjerojatno ni neće uskoro. Krojevi se mijenjaju i hlače koje su bile hit prije par godina možda više ne odgovaraju kombinacijama koje su vam aktualne. Ali ako vam super stoje, svakako ih zadržite!

ormar4

Ukoliko posjedujete majicu koja vas podsjeća na prvi spoj, balerinke u kojima ste proputovali svijet ili haljinu s maturalne zabave, odnosno komade koje sigurno više nećete nositi, ali vam nešto znače – uokvirite ih. Napravite mali homage lijepim trenucima u svojoj garderobi, ali ih svakako maknite iz ormara.

ormar3

Bitno je da se ponekad ne ustručavate povući bolne rezove. Kako bi ovaj mukotrpan proces pretvorili u zabavu, pozovite prijateljice, zaigrajte se isprobavajući odjeću, a možda će vam biti lakše riješiti se nečeg što je vama staro poklanjajući to prijateljici za koju je taj komad nov. Zamjena odjeće, donacije ili darivanje neupotrebljivih komada učinit će red u vašem ormaru.

Iako se rješavate odjeće, iznenadit ćete se koliko ćete više izbora imati jednom kad završite s organizacijom.

 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0