@christinanadin

Kako definirati čeljust i time postići nekirurški facelift lica

Elastičnost kože blijedi s godinama, a iako je najvažnije osjećati se dobro u svojoj koži i prihvatiti godine, to ne znači da biste trebali dopustiti da gravitacija odradi svoje. Za postizanje zategnutog izgleda lica ne morate se podvrgnuti faceliftu ili nekom drugom zahvati, već u tome mogu pomoći i proizvodi. No, kao jedan od najučinkovitijih tretmana, koji možete odraditi i kod kuće, a kojim se postiže efekt nekirurškog podizanja lice, nameće se masaža lica. Masaža lica pokazala se efektivnom u zatezanju i postizanju lifting efekta lica, a uspješno se bori i s problemom definicije čeljusti.

S tim se problemima najčešće susreću žene iznad 40. godine, kojima je cilj sačuvati puni potencijal kože i mladenački izgled, što mogu učiniti svakodnevnom večernjom masažom lica, ali i nanošenjem anti-age sastojaka na kožu prije masaže koji će tako bolje prodrijeti u kožu.

Japanski brend inovativne kozmetike Shiseido nedavno je lansirao moćnu anti-age liniju, inspiriranu najnovijim znanstvenim dostignućima, a osjetilne formule Shiseido Vital Perfection noćnog koncentrata, kreme i tretmana za učvršćivanje nude ciljane, precizne odgovore na potrebe za podizanjem, učvršćivanjem i jačanjem sjaja kože žena starijih od 40 godina. Koristeći ReNeura tehnologiju, koja proizlazi iz stručnosti brenda u neuroznanosti, ovi proizvodi ciljaju živčani sustav kože kako bi reaktivirali njegov prirodni mehanizam regeneracije i borili se protiv svih znakova starenja.

Tako ovaj ciljani tretman noćne njege rješava problem opuštanja kože najsuvremenijom znanosti koja se bori protiv jednog od glavnih neprijatelja zrelije kože – gravitacije.

Prirodna snaga antigravitacijskog sustava kože opada s godinama što uzrokuje opuštanje kože.

Upravo je to ono što je Shiseido uspio pobijediti s novim otkrićem te svojim proizvodima daju ženama mogućnost da rekonstruiraju antigravitacijski sustav kože za podignuti, oblikovani i redefinirani izgled čeljusti i nekirurški facelift lica. Naime, ovi proizvodi potaknut će aktivaciju antigravitacijskog sustava kože i prirodnu regeneraciju kože koja je pojačana noću. Uz to, bit će iznimno djelotvorni i zbog inovativne lock-in teksture koja olakšava prodiranje aktivnih sastojaka prije nego što progresivno formira veo na površini kako bi “zaključala” sve aktivne sastojke unutar kože tijekom spavanja.

No, ako zaista želite postići podignuti, mladenački izgled lica i definirati liniju čeljusti onda je masaža prije spavanja nešto što ne biste trebali preskočiti. Arrector pili mišići izravno podupiru površinu kože, odupirući se deformacija i opuštanju, a pomoću posebne tehnike masaže izravno ih možete stimulirati za pojačan i dugotrajan učinak.

Masažu započnite na kritičnom području – ispod linije čeljusti. Stavite palčeve ispod brade i gurnite ih gore do kraja čeljusti, a ispod ušiju. Taj postupak ponovite šest puta.

Zatim prijeđite na obraze – koristite četiri prsta za guranje lica prema gore od čeljusti do ispod jagodica. Najprije upotrijebite mali prst pa redom i druga dva do njega, a na svakom prstu odradite seriju od šest puta.

Prijeđite na područje ispod očiju. Koristite srednje prste da pritisnete udubine na unutarnjim krajevima vaših obrva i tako držite do tri sekunde. Zatim ih gurnite prema gore duž kosti ispod očiju, počevši od unutarnjih kuteva i završavajući na sljepoočnicama. Taj postupak također ponovite šest puta.

Potom ćete se fokusirati na vrat do čeljusti.  Koristite četiri prsta desne ruke da podignite kožu prema gore od donjeg dijela vrata do duž bočne strane vašeg lica sve do sljepoočnica. Stavite četiri prsta lijeve ruke duž lijeve strane čeljusti, povucite prema dolje i zadržite na tri 3 sekunde. Ponovite isto na desnoj strani s lijevom ruka. Čitav postupak napravite tri puta po jednoj strani.

 

Rutina koja se sastoji od jutarnjeg nanošenja kreme Shiseido Vital Perfection Uplifting and Firming Cream ili noćnog korištenja tretmana Shiseido Vital Perfection Overnight Firming Treatment te završnog koraka – nanošenja noćnog koncentrata Shiseido Vital Perfection Liftdefine Radiance Night Concentrate te korištenja tehnika masaže – pomoći će vam da podignete, oblikujete i redefinirate čeljust te time postignete mladenački izgled lica, neovisno o godinama. Poštivanjem ove noćne rutine primijetit ćete kako vaša koža kao da prkosi gravitaciji, a linija čeljusti izgleda zategnutije.

Dok se noću odmarate, nemojte zaboraviti da vaša koža radi na regeneraciji, pa je ovakva noćna rutina njege esencijalna kako biste se ujutro probuditi svježi, odmorni i s zdravim sjajem na licu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0