Joga, Istra i odmor – ovaj retreat zvuči savršeno, a mi smo saznali sve detalje!

Koncept joga retreata sve je popularniji trend koji predstavlja trenutak predaha u ubrzanom životnom tempu današnjice. Prednosti ovakvog opuštajućeg i aktivnog odmora uključuju osnaživanje mentalnog i fizičkog zdravlja kroz brigu za vlastito tijelo u relaksiranoj atmosferi izoliranoj od svakodnevnih stresora. U skladu s time, mlada poduzetnica Sara Pukanić i pilates instruktorica i edukatorica Asja Petersen započele su novi program Yoga Retreat Istria.

Asja Petersen

“Koncept retreata je na neki način nastavak promoviranja zdravog, aktivnog načina života, te pozitivnih učinaka ovakvih kratkih odmora kroz cijelu godinu. U svijetu je to već dugo vremena popularan način aktivnog odmora, a kod nas je doživio boom zadnjih nekoliko godina. Asja taj koncept promovira cijeli svoj život. Ja sam imala priliku osjetiti koliko je zaista opuštajuć taj krajolik Istre i shvatila da je potencijal puno veći od samog turizma. Ideja je bila da napravimo neku dodanu vrijednost i ponudimo nešto relativno novo na tržištu. Kako obje vjerujemo u to da 1+1 daje više od 2 odlučile smo zajedno krenuti u ovaj projekt”,  rekla je Pukanić.

Cilj je, kako nam otkriva Pukanić, da se svi vrate u grad opušteni, naspavani, zadovoljni i s osjećajem fizičke, ali i mentalne svježine. Također, Pukanić i Petersen ustrajne su u tome da svima pruže i dodatna znanja koja će im koristiti i kad se vrate kući, tako da svi benefiti ne nestanu za koji tjedan, već da postanu i ostanu dio svakodnevice.

Bitno je i za naglasiti da je retreat namijenjen i apsolutnim početnicima u svijetu joge – ne morate imati prethodno znanje ni pilatesa ni joge, ne morate biti u dobroj formi niti posebno fleksibilni. Petresen kao edukator na prvo mjesto stavlja zdravlje kralježnice i svih zglobova, tako da nema opasnosti od povreda i vježbe se individualiziraju pa će tako naprednim vježbačima instruktorica prilagoditi zahtjevnije vježbe, ovisno o željama. Uz sve navedeno ostaje i dovoljno vremena za razgovor ako polaznici žele proširiti svoje znanje.

Ovaj trodnevni program ne temelji se isključivo na vježbanju, već uključuje smještaj u luksuzno opremljenim vilama Star i Sara, okruženim pitomim istarskim vinogradima te zdravu hranu u obliku istarske fusion kuhinje kao i bogatu wellness ponudu.

Na ovom retreatu naglasak je na opuštanju, bez stresa, ne mora se ništa, a može se sve. Stručni tim brine o svemu, od jela koja su prilagođena specifičnim potrebama i željama svakog gosta, treninzima pa do svih ostalih želja gostiju, koji samo trebaju uživati.

Osim vježbanja, ima vremena i za ostale aktivnosti pa se u miru može doručkovati, popiti kava ili čaj prije jutarnjeg treninga. Nakon odrađene tjelovježbe slijedi slobodno vrijeme za spa, bazen, sunčanje i slušanje glazbe ili čitanje, druženje… Poseban fokus stavljen je na meni koji je lagani i zdrav, kako ne bi otežao treniranje i opuštanje.

Popodne je rezervirano za trening nakon kojeg slijedi šetnja ili popodnevni odmor, a navečer vas očekuje večera uz zalazak sunca, druženje uz društvene igre ili slobodno vrijeme, po željama.

“Željeli smo napraviti mjesto gdje se zaljubljenici u zdrav način života mogu doći odmoriti i opustiti u ekskluzivnom okruženju koje nudi ono najbolje od Istre, predivnu prirodu, mir, tišinu i odličnu hranu”, otkrila nam je Pukanić, jedna od začetnica ovog wellbeing projekta.

“Yoga Retreat Istria nudi nešto jedinstveno u Hrvatskoj, mjesto gdje vježbanjem u prirodi otpuštate stres i obnavljate svoju energiju. Naš trodnevni program predstavlja predah od ubrzanog životnog tempa kojim mnogi danas žive. Osim fokusa na fizički aspekt joge i rekreaciju, u sklopu Retreata možete uživati u zdravoj hrani, meditaciji, dobrom društvu i smirujućem zelenom krajoliku”, rekla je Petresen, joga i pilates instruktorica s više od 30 godina iskustva.

Jedinstvena lokacija

Vile Star i Sara u rustikalnom stilu s visokom razinom estetike smještene su u mjestu Bajkini na sjeveru Istre, okružene zelenilom i vinogradima koji već na prvi pogled pozivaju na opuštanje i relaksaciju. Prekrasne vile opremljene su unutarnjim i vanjskim prostorom za vježbu, prvoklasnom kuhinjom, velikim bazenom i jacuzzi kadom, kao i prostranim dijeljenim prostorima namijenjenim zajedničkom provođenju vremena. Prostor dizajnerski potpisuje Boris Ružić.

Zdrava i lagana hrana

U trodnevni Retreat uključeni su i bogat doručak i zdrava večera od lokalno uzgojenih namirnica, koji se svakodnevno poslužuju u velikoj blagovaoni ili na vanjskoj terasi uz zalazak sunca. Zdravi i lagani obroci osmišljeni su kao detoksikacija od brze i nezdrave hrane kojom svakodnevno opterećujemo naše tijelo.

Mjesto na koje su svi dobrodošli

Yoga Retreat Istria utemeljen je na vrijednostima inkluzivnosti i prihvaćanja te je namijenjen svima, neovisno o spolu, stupnju poznavanja joge, formi, zdravstvenom stanju ili ikojim drugim faktorima. Cilj Retreata je omogućiti polaznicima trenutak za introspekciju te fizičku i mentalnu obnovu. Retreat predstavlja ulaganje u vlastito zdravlje, s ciljem brige i poštovanja vlastitog tijela, koje će vas motivirati da zdrave navike prenesete u svakodnevni život te počnete uživati punim plućima.

Za više informacija i prijavu posjetite službeni Instagram profil i web stranicu Istria Yoga Retreat.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0