Jeste li čuli za Minorenni, najslađi brend za klince čija je odjeća ručno izrađena u Hrvatskoj?

Kad je odjeća u pitanju, na svoju kožu želimo stavljati kvalitetne materijale, pogotovo one prirodne i hipoalergene te nam je bitno, osim da su komadi stylish, da njihova proizvodnja nije naštetila planetu. A ti uvjeti postaju još važniji kad je riječ o odjeći za najmanje. Zato nas je oduševio brend Minorenni, koji kreira održivu odjeću za klince koja je ručno izrađena u Hrvatskoj i djeluje nevjerojatno stylish.

Iza brenda stoji Silva Zrnić, majka koja, kao i sve, svojoj djeci želi sve najbolje. Želi ih zaštiti, ali im ujedno i dospustiti da su slobodni, znatiželjni i da istražuju, a upravo je zato osnovala sustainable modni brend Minorenni koji ostvaruje sve to i kreira održivu odjeću za male istraživače svijeta koja njihovu igru čini laganom i lepršavom.

“Najteže je pronaći ravnotežu i stvoriti sigurno okruženje za njihovo istraživanje. Želim da moja djeca postanu mali građani svijeta, voljni učiti i dijeliti, družiti se i voljeti bez predrasuda. Mislim da svi roditelji to žele. Želimo da se slobodno igraju, zabavljaju i uče o svijetu koji ćemo im prepustiti u budućnosti. Želimo da naši mali ljudi dijele empatiju, samosvijest, radost i nadu. Želimo da ne zatvaraju oči pred nepravdom i nejednakošću. Želimo da okuse svijet koji je stvaran, a da opet budu zaštićeni koliko god je to moguće. Želimo da ovaj svijet učine svojim jer je to jedini način na koji ga mogu učiniti boljim mjestom. Pomozimo im na tom putu, učinimo njihovu igru ​​laganom i lepršavom. Podržimo male ljude širom svijeta”, izjavila je Zrnić.

Minorenni stvara održivu odjeću za djecu koja neustrašivo istražuju svijet koji ćemo im prepustiti u budućnosti. Zato ih treba pustiti da slobodno lutaju, vide stvari koje mi ne možemo, povežu točkice koje mi nismo mogli i osiguraju novu nadu za naš svijet. Sve je to, ali i činjenicu da su tisućljećima stanovici Mediterana nosili laganu lanenu odjeću koja im je pomagala da lakše podnesu ljetnu žegu, Zrnić imala na umu prilikom kreiranja aktualne kolekcije za proljeće/ljeto 2023.

Zato je lan, materijal koji ostavlja mnogo niži ugljični otiska od pamuka i zahtijeva znatno manje vode za rast, odabran za glavnu zvijezdu kolekcije koja je inspirirana je Mediteranom, morem, mirisom ljeta i suncem. Lan kao prirodni materijal odiše čistoćom, lakoćom nošenja, jednostavnošću i ležernim luksuzom.

“Ovo je kolekcija za malene koju sam poželjela i sebi samoj. Osmislila sam odjevne komade koji se mogu nositi iz godine u godinu. Izrađeni su od vrhunskih materijala, pa se mogu i nasljeđivati. Za moje malene istraživače sam htjela stvoriti upravo ono što bih i sebi odjenula”, istaknula je osnivačica brenda.

Inspiraciju pronalazi u jednostavnim odjevnim predmetima, namijenjenima svim uzrastima, a potom uzima olovku i papir te skicira svoje ideje. Nakon toga s krojačicom kreira krojeve te započinje proces šivanja, ali i isprobavanja sample modela na malenim modelima. Tek nakon dorade kroja i svih, pa i najsitnijih detalja, Zrnić bira boje i započinje s proizvodnjom odjeće. A s obzirom na to da nije naišla na brend dječje odjeće koji se s tolikom strašću posvećuje detaljima, morala ga je osnovati.

“Nemogućnost pronalaska baš takve odjeće povukla me u cijeli proces stvaranja kolekcije koja je pred vama. Velika zainteresiranost javnosti me potiče i inspirira da promišljam o kolekciji za mame i tate”, ističe Zrnić.

Kolekcija inspiriana mediteranskim ljetom namijenjena je za nošenje tijekom beskonačnih dana punih smijeha, skakanja i igre – a za to je potrebna odjeća lagana poput povjetarca. Kolekciju zato čine prozračni, ručno rađeni komadi od lana, jedne od najodrživijh tkanina na svijetu koji je hipoalergen i ima antibakterijsko djelovanje. Uz to, lan će dobiti svoju prepoznatljivu teksturu tek nakon nekoliko dana igre, kad upije sve pokrete, svježe ideje i sjećanja na ljetne dane.

Komadi brenda Minorenni dostupni su za kupnju putem njihove službene stranice, a cijene odjeće za bebe, djevojčice i dječake kreću se od 40 do 170 eura. Više informacija možete pronaći i na  Instagram profilu brenda.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Minorenni, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0