Jedan od najboljih istarskih restorana Spinnaker predstavio novi meni i preuređeni interijer

Poznati porečki restoran Spinnaker, dočekao je sezonu u novom ruhu, osvježenim interijerom i s prekrasnom terasom uz more, te novim konceptom jelovnika chefa Gorana Hrastovčaka, koji slavi bogatstvo i raznolikost istarske kuhinje. Na prigodnom otvorenju protekloga vikenda predstavljena je nova vizija restorana Spinnaker koja sadrži dva jedinstvena degustacijska jelovnika.


Restoran Spinnaker otkriva tajne lokalnih namirnica poput vrhunskih kvarnerskih škampi i lignji, te bogatih okusa boškarina i brancina kroz degustacijski meni “Istrijanska štorija”, duboko ukorijenjen u tradiciji i običajima Istre. Jelovnik je zaokružen jedinstvenom interpretacijom pašarete, pića koje priziva lijepa sjećanja na obiteljske trenutke gotovo svakom Istrijanu.

Degustacijski jelovnik “Deboto Istra” nudi suvremenu interpretaciju istarskih okusa, koristeći manje poznate i visoko hranjive namirnice u kombinaciji s vrhunskim, kao što su netom ulovljena orada, hobotnica ili patka. Valamarova opredijeljenost održivom turizmu podrazumijeva i uporabu lokalne i svježe hrane, pa je tako 78 posto namirnica koje se koriste lokalnog podrijetla, što uključuje domaće proizvođače i mala obiteljska gospodarstva.


“Valamar se ponosi dugom tradicijom i bogatim doprinosom hrvatskoj gastronomiji, te kontinuirano ulaže u koncepte hrane i pića. Preuređenje restorana Spinnaker, kao i ulaganja u edukaciju i razvoj naših zaposlenika, bitan je strateški potez kojim želimo ponuditi vrhunsko gastronomsko iskustvo našim gostima. Novi koncept jelovnika obilježava zajedništvo istarske tradicije i lokalnih proizvoda. Uvjereni smo da će nakon ovog značajnog ulaganja višestruko nagrađivani restoran Spinnaker nastaviti oduševljavati zaljubljenike u vrhunsku gastronomiju te ugostiti utjecajne hrvatske i europske chefove”, izjavio je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.


Vrhunski kulinarski tim restorana Spinnaker predvodi chef Goran Hrastovčak, kulinarski majstor čiji je talent izbrušen kroz godine iskustva u renomiranim restoranima poput La Pergole u Rimu, pod vodstvom slavnog chefa Heinza Becka. Uz njega je i sous chef Sandi Rusijan, čiji je nedavni boravak u prestižnom talijanskom restoranu obogaćen dvjema Michelinovim zvjezdicama dodatno proširio njegove kulinarske vidike.

Uz izvrsnost u slasticama, pastry chef Draga Kovačević donosi svoju stručnost i kreativnost na desertni meni, stvarajući slatka remek-djela koja će očarati goste. Restoran također može računati i na stručnost Monike Ergović, koja u svojoj ulozi chef de partie donosi poseban dodir u pripremi jela. Voditelj restorana Zoran Gregorović upotpunjuje ovaj izvanredan tim, koristeći svoje umijeće u harmoniziranju hrane i vina.


* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0