Jarke nijanse ruževa koje nećemo skidati do jeseni

Ako je nešto strpljivo u kozmetičkoj torbici čekalo ljeto 2021. godine, onda su to ruževi za usne! Zbog skrivanja usana maskom, taj je beauty proizvod završilo na prisilnom godišnjem odmoru, a sada ga jedva čekamo ponovno nositi, što više i što češće – i to u jarkim bojama, prikladnima za sezonu pred nama!

Uz sve različite formule dostupne na tržištu, postoje neograničene mogućnosti izgleda i završnog finiša odabranog proizvoda za usne. Tekući ruž, mat ruž, sedefasti ruž, ulje za usne umjesto ruža, hidratantni ruž ili, pak, sjajilo, koje se ovoga ljeta u svojoj old school varijanti vraća na beauty scenu. Bilo da više volite crvene, koraljne ili ružičaste nijanse, u nastavku možete otkriti naše prijedloge statement ruževa za usne.

Crveni ruževi

Crveni ruž je vječni klasik te jedan od onih uz kojeg se osjećamo zavodljivo, snažno i puni samopouzdanja. Crvena boja odgovara apsolutno svima, nema tena i podtona kože koji nema svoju idealnu crvenu nijansu. Svijetloj koži s hladnim podtonovima najbolje će pristajati crveni ruževi s plavim podtonovima. Oni s toplijim ili neutralnim podtonom kože doći će na svoje s narančastim podtonovima crvenog ruža. Srednje tamni i maslinasti tonovi kože odgovarat će istinski crvena boja, kao i oni tamnijih nota.

Shiseido VisionAry Gel Ginza redDior 999Nars Velvet Matte Dragon GirlRouge Pur Couture Le RougePat McGrath Matte Trance ObsessedMAC Ruby Woo

Narančasti ruževi

Narančaste nijanse su odvažne, tople i neočekivane, no pravi ton narančastog ruža ne mora nužno biti dramatičan. Ružičasto-koraljni tonovi na svijetloj koži licu će podariti dozu topline, a duboka crveno-narančasta na srednje tamnoj koži pomoći će licu da izgleda sjajnije i prozračnije. Ako niste “na ti” s ovom bojom. ali priželjkujete malo promjene, odaberite ružičasti ili crveni ruž s narančastim podtonom.

Hermes Orange BoiteCharlotte Tilbury Coral KissBobbi Brown Sunset OrangeSisley TangerineTom Ford Lips & Boys RafaelChanel Rouge Color 416

Ružičasti ruževi

Ako imate svijetli ili svijetliji ton kože, velika je vjerojatnost da imate i hladan podton. Ako tražite nježnu svakodnevnu ružičastu nijansu isprobajte hladne nijanse ružičaste boje koja poboljšava prirodnu boju vaših usana. Ako imate svijetlu put s toplim podtonom, najbolja ružičasta nijansa ruža za vas je ona sa žutim ili breskvastim podtonom. Oni s maslinastom kožom ili srednje tamnog tena najveći su sretnici – gotovo svaka boja ružičastog ruža im pristaje! Najbolji ružičasti ruž bit će onaj s primjesama smeđe ili karamele i plave boje. Za svakodnevnu ružičastu nijansu ruža potražite topli podton, a s plavim i ljubičastim podtonom ako želite da se vaše usne doista ističu.

Tom Ford FlamingoCharlotte Tilbury Pillow TalkNars SchiapYsl Contrary FuchsiaChanel Rouge Allure Pink BrownNars Air Matte Chase

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: @aimesong, Cult beauty, Hermes, Chanel, Mac, Pat McGrath, Dior