Jacquemus je revijom na prekrasnom Capriju još jednom dokazao zašto je jedan od najvećih

Apsolutni maestro marketinga i omiljen francuski dizajner svjetskih trendseterica, Simon Porte Jacquemus, danas je svoju novu kolekciju predstavio na Capriju. Ni više ni manje, na krovu impozantne građevine Casa Malaparte, čija je estetika utjecala na dizajnerovu karijeru. Naime, nakon što je kao dječak gledao film “Le Mépris” redatelja Jeana-Luca Godarda iz 1963. godine, shvatio je da jednog dana želi biti modni dizajner. Ne samo da je to ostvario, već se radi o jednom od najvećih danas koji nisu dijelom neke veće modne grupacije.

No, prekrasna mjesta koja posluže kao idealna revijska scenografija, ovom Francuzu nisu novost, i kao da smo i mi sami već navikli na to da je lokacija svake nove revije na nekom posebnom mjestu. Jacquemus ne krije svoju ljubav prema Italiji, no nevjerojatno je kako mu je pošlo za rukom da reviju održi na mjestu koje je inače privatna vila i u koje posjetitelji mogu zaviriti samo nekoliko dana godišnje. No, dok ju je gotovo nemoguće posjetiti, ovoj se prekrasnoj vili možete diviti s mora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Casa Malaparte se nalazi na litici 32 metra s pogledom na zaljev Salerno. Kuću je to koju je 1937. godine zamislio Adalberto Libera za talijanskog pisca i novinara Curzia Malapartea. Ono što ovu vilu čini impozantnom je definitivno krov do kojeg vode široke stepenice, i upravo je to odabrano kao pista ove kolekcije kojom dizajner slavi prvih 15 godina na modnoj sceni.

“15 godina, 1 san, 1 kuća, 99 koraka, 47 lookova, 40 gostiju, 25 stupnjeva”, stoji u opisu na Instagram objavi netom prije početka revije. No, već danima gledamo brojne najave kolekcije i neodoljive videe koje je snimio slavni Sam Youkilis. A prvi smo komad mogli vidjeti prije koji tjedan nakon što je Bella Hadid prilikom Filmskog festivala odjenula bijelu haljinu s jasnim prorezom i time najavila kolekciju “LA CASA”. Već smo tad naslutili da se radi o ultimativnoj kolekciji za bezbrižno ljeto na Mediteranu, no dizajner je predstavio i poneke krojeve koji su nešto manje ljetni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Samim početkom revije bila je jasna poveznica s dizajnerovim idolom. Naime, kao soundtrack je odabrana glazba iz Godardova filma. Revija je zatim započeta lookom koji se doima kao ogrtač i time je započeo niz, ne toliko ljetnih lookova. Na reviji je, kako to inače za njega biva, pokazao muške i ženske odjevne komade. Muškarci su većinom šetali u dekonstruiranim košuljama i formalnim krojevima hlača, no ovog puta se dizajner poigrao i s uzorcima kojima su dominirale prugice. Pravo istinsko ljeto vidjeli smo u brojnim haljinama, a paleta boja kretala se od nijanse bijele, soft yellow, baby blue, pa sve do snažnije crvene i crne, koja se neočekivano, protezala kroz brojne lookove ove ljetne kolekcije.

Jacquemus je i ovom kolekcijom pokazao da je vješt u spajanju seksepila i  nenametljivog minimalizma, dvaju naizgled oprečna pojma. Krojevima se u većini lookova vidjela jasna poveznica s filmom njegova idola u kojem je glavnu ulogu imala slavna Brigitte Bardot. Reviju je  u konačnici zatvorila K-pop ikona, Jeannie Kim koja se uostalom, pojavila proteklih dana na najavnim fotografijama kolekcije, a na reviji je nosila jednostavnu crnu haljinu A kroja.

U konačnici, Jacquemus je (opet) dokazao da je predvodnik kvalitetnih marketinških poteza. Dokazuje i da potrošači, pa tako i svi drugi obožavatelji modne industrije, u današnjim brendovima ne tragaju tek za krojevima i komadima koje će htjeti odjenuti, već ono što žele je osjećaj koji će imati kad će u istim tim komadima šetali. Jacquemus nam je danas prikazao kako to izgleda ljeto na Mediteranu i uspio u tome da se, još jednom, zaljubimo u svaki vizual koji smo od njega i njegovih suradnika danas dobili.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Jacquemus 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0