J-Beauty: Koji su proizvodi najbolje čuvana tajna njegovanih žena?

Japanke su poznate po svojim beauty ritualima te dosljednosti i svakodnevnoj brizi o koži koji su ključ njihove besprijekorne kože, Taj trend su prepoznale i Euopljanke, koje pokušavaju slijediti ove rituale. No, za pravilnu primjenu, potrebno je upoznati se sa sastojcima, ali i proizvodima, te znati što se kada i za što koristi.

Japanski pojam ljepte, skraćeno J-Beauty, postoji stoljećima, a Japanke su opsjednute njegovanom i glatkom kožom bez nepravilnosti. Baš zato veliku pažnju posvećuju ritualima, njezi kože koju smatraju self-careom, ali i proizvodima te aktivnim sastojcima koje nanose na lice. Jedna od najstarijih kozmetičkih kuća na svijetu, brend Shiseido, već 150 godina prati ih u ostvarivanju cilja pomoću znanstvenih inovacija koje su postavile temelje za svjetske trendove u kozmetici i njezi kože – ta je beauty marka bila prva na svijetu koja je proizvela hijaluronsku kiselinu iz izvora koji nisu životinjskog podrijetla.

Njega kože po J-Beauty ritualima je zapravo dvostrana – u prvom dijelu najbitnije je čišćenje kože i priprema za ostatak rutine, dok je drugi dio zadužen za njegu, hidrataciju i regeneraciju. U japanskoj beauty rutinu oba su jednako važna i ne smiju se preskakati jer se tako ne možete postići balans kože. Krajnji je rezultat mekana, glatka i sjajna koža, a može se postići u samo nekoliko koraka.

Glavna razlika između dnevne i noćne rutine njege Japanki je što dnevna sadrži SPF, dok se u noćnoj obavlja dvostruko čišćenje baš zato da bi se ukloniti ostaci SPF-a nanesenog ujutro, kao i nečistoće nakupljene na koži tijekom dana. Isto tako, u dnevnom ritualu njege koristi se nešto manje proizvoda jer se općenito promovira minimalizam, a najčešće se u sklopu pripreme za dan nanosi i makeup, pa tako i manje skincare proizvoda. Dnevna rutina možda stavlja jači naglasak na hidratraciju i zaštitu kože, dok je večer zadržana za eksfolijaciju i čišćenje. Nakon koraka čišćenja, koža se rehidratizira losionom i tako priprema za “jaču” njegu koja slijedi, odnosno nanošenje seruma i hidratantne kreme.

Po pravilima J-Beautyja ujutro se koriste čistač lica, losion, serum, hidratantna krema za lice i krema sa zaštitnim faktorom, dok se večernji ritual njege sastoji od dvostrukog čišćenja lica – najprije uljem pa potom gelom ili pjenom, proizvoda za eksfolijaciju, losiona, seruma, maske za lice (po potrebi) te kreme za lice. Od proizvoda se serumi definitivno ističu kao must have u japanskoj skincare rutini, uz naravno čišćenje lica i hidrataciju – dva koraka za koje vjerujemo da nikad ne preskačete.

Japanska skincare rutina je ritual uz pomoć kojeg biste trebali postići zen i stimulirati sva osjetila te se ti trenuci nikako ne bi smjeli smatrati obavezom. Među omiljenim proizvodima za postizanje čistog, blistavog i sjajnog tena nalaze se kultni proizvodi japanskog beauty brenda Shiseido o kojima uzvanice MagMe x Shiseido eventa saznale sve i uvrstile ih u svoju redovitu skincare rutinu.

Shiseido Eudermine Revitalizing Essence

Kao što smo ranije naveli – nakon čišćenja slijedi tretman losionom kako bi se koža pripremila za serum i njegove djelotvorne sastojke. To će ga učiniti još učinkovitijim, a upravo je “Shiseido crvena vodica” jedan od najpoznatijih losiona za lice. Losion Eudermine je, povodom 150. rođendana brenda, lansiran u originalnom arabesknom dizajnu inspiriranim staklenom bočicom iz 1897. godine. Legendarni losion svilenkaste teksture označio je prve korake Shiseida u kozmetici, a i danas se nalazi na listi bestsellera brenda.

Ovaj će losion održavati kožu hidratiziranom nakon čišćenja, a bio je favorit gejši koje su ga koristile kako bi obnovile kožu nakon skidanja teško makeupa. Losion pomaže koži održati optimalnu razinu vlaze, omekšava lice, štiti od negativnih vanjskih utjecaja te uz pomoć bio-hijaluronske kiseline hrani kožu i čini je blistavom. Ovaj proizvod je staple u japanskoj rutini njege, a koristi se svaki dan, ujutro i navečer, nakon čišćenja lica.

Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate

Kultni, najprodavaniji Shiseido serum na svijetu osvojio je više od 200 nagrada za ljepotu diljem svijeta, a ima formulaciju koja se stalno poboljšava. Prošle godine je nadograđena s konceptom “The LifebloodTM” za ojačavanje vitalnog protoka i unutarnje obrane za zdraviju, živahniju kožu nego ikad. Moćan serum s antioksidansima briše znakove starenja, hidratizira kožu i čini je sjajnom pa mu tepaju da smanjuje starost za pet godina u samo tri dana korištenja.

Ovaj će serum pojačati djelovanje ostalih skincare proizvoda koje koristite, a nanosi se nakon čišćenja i koraka omekšavanja kože losionom, no prije nanošenje nekog drugog seruma ili kreme za lice. Može se koristiti i ujutro i navečer, po licu i vratu, njegovi nutrijetni nahranit će kožu i zaštiti je od vanjskih utjecaja.

Shiseido Ultimune Power Shot

Riječ je o koncentratu Ultimune seruma protiv starenja koji je iznenađujuće lagan, ali intenzivan. Koncentrat Ultimune Power Shot se brzo upija, a pokreće ga tehnologija ImuGeneration150TM, prožeta snažnim sastojcima Ultimunea u 15X koncentraciji. Intenzivna formula zaštitit će kožu i njegovati je te će naglasiti blistavost kože. Ovaj je koncentrat namijenjen svima, a osvježavajući miris te kvalitetni sastojci koji će djelovati na poboljšanje zaštitne barijere kože i sjaj samo su neki od benefita ovog koncentrata. Koristi se dva puta tjedna, umjesto Ultimune seruma, odnosno nakon čišćenja i omekšavanja kože losionom.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Petra Perkov

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0