brend jastučnica ajoj

Istarski brend jastučnica Ajoj kreira neodoljive komade zbog kojih nikad nećete htjeti izaći iz kreveta

U potrazi za tekstilom za kuću uvijek se okrećemo popularnim brendovima namještaja, ali bez obzira na kvalitetu pamuka i provjereno dobru cijenu, tamo gdje nas ne mogu zadovoljiti je – dizajn. Dizajnerska posteljina ulov je koji mnogi smatraju bespotrebno skupim, iako će se upravo takva zadovoljiti estetske standarde. A što da vam kažemo da smo pronašli dizajnerski brend jastučnica koji ima pristupačne cijene, a osim toga je riječ o hrvatskom dizajnu?

Ajoj je istarski brend jastučnica iza kojeg stoje Tanja Šuflaj i Tea Štokovac, kustosica i fotografkinja, odnosno dizajnerica, poslovne partnerice povezane ljubavi prema umjetnosti i prijateljice. Upoznale su se prilikom organiziranja izložbe, uslijedile su godine suradnje na različitim drugim projektima i izložbama, a ove godine napokon je stigao na red i vlastiti brend zanimljivog imena.

brend jastučnica ajoj
Tanja Šuflaj i Tea Štokovac

“Ime je nastalo prije samog brenda. Prije godinu dana, s čašom dobrog vina u ruci, odlučile smo koristiti termin kojeg često koristimo kad želimo izraziti naše osjećaje. Ajoj, ajooooj ili ajoj! Na našim klijentima je da odaberu ton glasa dok izgovaraju naziv našeg brenda”, kaže Šuflaj.

brend jastučnica ajoj

Kako su velike estete, obožavateljice dizajna i umjetnosti te dijele vrlo sličan smisao za lijepo, nije ni čudo da su odlučile osnovati brend koji se bavi dekoracijama, odnosno tkaninama za dom, nešto što nije učestalo na hrvatskom tržištu i nešto što nedostaje Hrvatskoj. Osim toga, znale su i da u svoje djelovanje žele povezati i tradiciju, odnosno reinterpretaciju iste, što znači da njihove komade krasi ručni vez.

brend jastučnica ajoj

“Proizvod poput jastučnica često je podcijenjen, a zapravo trećinu dana provodimo baš na njima. Naše jastučnice svoje mjesto nalaze kod osoba koje obraćaju pažnju na detalje, osoba koje vole minimalizam, jednostavnost, umjetnost”, ističe Štokovac.

brend jastučnica ajoj

Njihove su jastučnice unikatne, njeguju tradiciju, ručni rad te sadrže priču. To ih čini drugačijim od jastučnica koje se masovno proizvode i prodaju, njihova posebnost je neodvojivost, jedna jastučnica ne može bez druge i ne postoji jedna bez druge.

brend jastučnica ajoj

Materijale nabavljaju od lokalnih proizvođača, a nakon odabira slijedi šivanje jastučnica te skiciranje na tekstilu. Proces vezenja zahtijeva preciznost i strpljenje, daleko je od masovne proizvodnje, a cijeli proces vezenja može trajati od šest do osam sati, pa i do nekoliko dana, a za to je zadužena Šuflaj. Posljednji korak je marketing, odnosno fotografiranje i predstavljanje proizvoda na društvenim mrežama i web stranicama. Kroz vizualni identitet, koje je djelo Štokovac, žele naglasiti i njihovu povezanost s Istrom i svim njezinim bojama. Jasno je, dakle, da je enorman trud uložen u proizvodnju samo jednog komada, a to će prepoznati samo istinski ljubitelji dizajna i rukotvorina koji su svjesni koji su sve koraci bili potrebni da bi ove jastučnice završile na njihovom krevetu.

brend jastučnica ajoj

Dizajnerice otkrivaju kako inspiraciju pronalaze gotovo u svemu što ih okružuje – u prirodi, glazbi, knjigama, telefonskim razgovorima, slučajnim prolaznicima, izložbama ili nekom novom putovanju, svakodnevnim predmetima, ljudima i životnim trenucima. Nova mjesta, ljudi i drugačiji vizuali otvaraju im, kako kažu, nove kanale i poticaj za kreativno stvaranje.

brend jastučnica ajoj

Zanimljiva je i činjenica da, kada je cijeli svijet praktički stao, dvije kreativke su se pokrenule i koristile svaki trenutak slobodnog vremena da obilježe ovaj period umjetničkim “eksperimentom” i ljubavi prema stvaranju. “Ajoj bez pandemije ne bi tako brzo ugledao svjetlost dana. Volimo i vjerujemo u ono što radimo, zato smo odlučile na neki način riskirati i vidjeti kako će se stvari razvijati dalje. Spremne smo dati sve od sebe, potrudit ćemo se maksimalno da razveselimo kupce našim proizvodima, a i da ispunimo naše kreativne želje i potrebe”, istaknule su suosnivačice brenda.

StockPh (6)StockPh (5)StockPh (4)StockPh (3)StockPh (2)StockPh (1)

Njihove se jastučnice mogu pogledati i naručiti putem društvenih mreža te maila ([email protected]), a u izradi je i online shop. Cijene seta se kreću od 230 do 250 kuna, a s obzirom na to da će nam se svakodnevica ove zime većinom odvijati u naša četiri zida, učinite je ljepšom uz ručno rađene dizajnerske jastučnice.

brend jastučnica ajoj brend jastučnica ajoj brend jastučnica ajoj brend jastučnica ajoj

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0