Impresivne skulpture u Londonu za borbu protiv samoubojstava

Udruga Calm, koja radi na sprječavanju samoubojstava muškaraca, danas je u Londonu na umjetničkoj galeriji Southbank Centre instalirala 84 skulpture koje gotovo da lede krv u žilama. Radi se o skulpturama muškaraca koje je izradio Mark Jenkins u suradnji s obitelji i prijateljima osoba koje su počinile suicid.

S obzirom da se radi o vrlo vjernim skulpturama koje stoje na rubu zgrade, izazivaju mnogo pažnje prolaznika jer na prvu zaista izgledaju kao živi muškarci koji imaju tkaninu preko glave. Samim time uspješno se odašilje i moćna poruka da treba skenuti pozornost na rastući broj samoubojstava muškaraca.

“Da bismo postigli prevenciju samoubojstava muškaraca moramo svi zastati i zapitati se. Kao društvo se moramo suočiti s ovim problemom, raspravljati o njemu te aktivno raditi na njegovu zaustavljanju”, rekao je izvršni direktor Udruge Calm Simon Gunning.

Cilj projekta je ovaj problem učiniti vrlo transparentnim i jasnim, u nadi da se počnu događati promjene u društvu na način da i sami počnemo istinski brinuti o ljudima oko sebe.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0