IKEA ima novu limited edition kolekciju Karismatisk koja pršti bojama

Jučer je na globalnoj razini predstavljena nova limitirana kolekcija švedskog brenda Ikea u suradnji s britanskom modnom dizajnericom Zandrom Rhodes pod nazivom Karismatisk. “Ne postoji previše boje ili uzoraka!”, tvrdi kreatorica čiji će se otkačeni komadi prepuni boja i uzoraka naći u prodaji u robnoj kući u Zagrebu i internetskoj trgovini kroz nekoliko dana, s početkom rujna.

Poznata po korištenju hrabrih uzoraka i vibrantnih boja, dizajnerica je od 70-ih godina prošlog stoljeća posebna sila u modnoj industriji koja je, na londonskom Royal College of Art, diplomirala na dizajnu tekstila te napokon te vještine mogla upotrijebiti i izvan svijeta mode – kroz suradnju sa švedskim brendom namještaja. Rhodes tako kolekciju opisuje “fantastičnom i funkcionalnom”, a smatra da su boje i uzorci jednostavan, efektan i prije svega pristupačan način za transformaciju doma i odličan alat za izražavanje osobnog stila. Vizualno mogu promijeniti veličinu prostorije, utjecati na energiju, dodati dozu živosti i energije u interijeru, a s time se slaže i Ikea koja neprestano radi na unaprijeđivanju domova diljem svijeta.

U kolekciji Karismatisk nalazi se 26 unikatnih i ekspresivnih komada za one koji su dovoljno hrabri za mix & match boja i uzoraka, ali i one koji bi se odlučili samo za jedan upečatljiv detalj za svoj dom. Jedan od najzanimljivijih proizvoda je nova verzija popularne Frakta torbe, ovog puta predstavljene u jarkoružičastoj boji, s dugačkim ručkama i volanima. Ranije su već Virgil Abloh i danski brend HAY predstavili svoje varijante torbe koju gotovo svi imaju u svojem domu, a ovaj slovi svakako za jedan od najatraktivnijih.

Dio kolekcije su i jastučnice i prekrivači s printevima, kutije za stvari izrađene od satena, tepisi, vaze i svijećnjaci, a svaki od komada inspiriran je nekim modelom iz bogatog arhiva modne dizajnerice. Kolekcija Karismatisk bit će dostupna za kupnju od 1. rujna i u Hrvatskoj, a u nastavku možete pronaći dio komada koji će se moći kupiti.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: IKEA Musem, Miguel Perez for IKEA

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0