Hrvatsko-britanski arhitektonski tim uredio je ovaj luksuzni stan u Londonu. Izgleda zbilja spektakularno

Sigurni smo da ste već primijetili rad međunarodnog arhitektonskog studija Atellior s uredima u Londonu i Zagrebu, prevođenog arhitektima Unom Barac i Antom Marićem, čiji vam projekt danas predstavljamo. U pitanju je luksuzni stan u sklopu londonskog kompleksa St George: Fulham Reach u koji vas danas ekskluzivno vodimo. 

Kako doznajemo od hrvatskih arhitekata, koji su u ovom slučaju bili zaduženi za dizajn interijera, inspiraciju su za tzv. Helix stan crpili su iz elegantne okolne arhitekture, samog ambijenta, ali i blizine rijeke Temze te kultnog Hammersmith mosta. Ono što ih je dodatno u tome motiviralo jest i obližnja, vrlo specifična skulptura ženske figure smještena uz obalu Temze, ali i renesansno doba općenito.

Upravo ti utjecaji vidljivi su u cijelom prostoru stana u kojem je namještaj rađen isključivo po mjeri, i to kako arhitekti navode, savršenih proporcija te oplemenjen detaljima koje ne možete ne zamijetiti. Eklektičnost je vidljiva u svakom segmentu, kao i snažan kolorit te moćni uzorci. Slojevitost tekstila, baršunasti naslonjači, mramorne plohe, dizajnerski komadi, ogledala, sekundarna rasvjeta i ukrasi samo su neki od elemenata koji su sjajno zajednički uklopljeni i stvaraju dojam profinjenosti, elegancije, ali i topline koju se željelo postići. 

Dakako, u stanu nisu izostali ni zlatni detalji koji najviše do izražaja dolaze u kuhinji, ali i blagovaonskim stolicama te stolu. Iako su arhitekti u ovom prostoru puno promišljali o rasvjeti, stan se može pohvaliti velikom količinom prirodnog svjetla i staklenim stijenama s polutransparentnim zavjesama koje osiguravaju svojevrsnu igru svjetla i sjene u samom prostoru. 

Slična igra, ali na temu vizualnog proširenja prostora postignuta je i sa strateškim postavljanjem zrcalnih ploha, a to je vidljivo primjerice u jednoj od spavaonica gdje je ono postavljeno na bočnim stranama uzglavlja kreveta. Osim što je zrcalo korisno i praktično, prostoriji daje još jednu dodatnu dimenziju. 

Posebna doza elegancije ostvarena je i u kupaonici gdje se zlatni detalji pak isprepliću s drvom, dok je scenografija ondje decentno oplemenjena zeleno bijelim tekstilom. Iako u stanu Helix  svaki kutak stana priča neku svoju priču, jedan od najefektnijih je svakako onaj s akcentnim ovalnim mramornim crnim stolom koji je minimalno naglašen ukrasnim detaljima i efektnom umjetninom na zidu iznad njega. 

Upravo taj umjetnički dojam, govore za kraj arhitekti iz Atelliora, integriran ja na zahtjev investitora u cijeli prostor stana i pomno kombiniran s povijesnim i znanstvenim utjecajima lokacije na kojoj se nalazi, odražavajući pritom simboliku i ljepotu svog položaja uz rijeku. 

A kako u cijelosti izgleda ovaj luksuzni stan s potpisom hrvatsko-britanskog arhitektonskog studija pogledajte u nastavku članka.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Bruno Rondinelli

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0